Borsa de Treball

L'Ajuntament de Roquetes té, com un dels seus serveis al ciutadà, l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local. Dins d'aquesta agència, existeixen dos tipus d'usuaris: les persones aturades i les empreses.

 • Les persones aturades tenen la possibilitat d'enviar el seu currículum per a incloure'l en la base de dades des de on s'extrauen els candidats quan les empreses realitzen una oferta.
 • Les empreses tenen l'oportunitat d'utilitzar aquest servei públic municipal per a exposar-hi les seus ofertes de treball.

Roquetes-treball té com a objectiu incidir en el mercat de treball de Roquetes i el seu entorn com una eina que millori els serveis que l'Ajuntament de Roquetes ofereix tant a persones que cerquen feina, com a empreses que cerquen treballadors. Al mateix temps també obre la possibilitat de compartir l'eina de gestió amb borses de treball de diferents entitats i agents socioeconòmics que treballen amb el mateix objectiu.

La principal característica de Roquetes-treball és la possibilitat d'oferir un servei d'intermediació oferta-demanda, fet que diferència aquest de la resta de borses de treball en línia existents a Internet.

El funcionament de la BORSA DE TREBALL és el següent:

 1. Atendre a qualsevol persona que busca feina. Se l'ajuda a elaborar el seu propi currículum.
 2. En funció d'aquest, s'orienta a la persona sobre els llocs on es pot dirigir per trobar feina.
 3. Se li facilita també el telèfon i l'adreça de tots els Serveis de Promoció Econòmica dels pobles veïns amb l'objectiu de obrir el màxim número de portes als usuaris.
 4. Seguiment de tots els usuaris i intermediació entre les ofertes i les demandes que els empresaris adrecen al nostre servei.

Ja per acabar, només dir-vos que si esteu a l'atur, si voleu canviar de feina, si sou emprenedors i voleu muntar un negoci o bé ampliar-lo, veniu-nos a veure. Us atendrem, us escoltarem i procurarem orientar-vos i informar-vos el millor possible, sempre amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament econòmic del nostre poble.

COM CONTACTAR AMB NOSALTRES

 • Presencialment a les nostres oficines
 • Per telèfon: Tel. 977501511
 • Per fax: 977500524
 • Per correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Mitjançant la web de l’Ajuntament: www.roquetes.cat apartat “treball”
 • Per correu postal: Ajuntament de Roquetes – Borsa de Treball, Av. Diputació s/n, 43520 Roquetes

Si voleu descarregar l'arxiu pdf model de CV, feu click en aquest enllaç.

Enllaços d'interès

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Dimecres, 18 Novembre 2009

Enllaços d'interès

 • www.comarcalia.com : "Una borsa de treball per a tothom"
 • www.educaweb.com : Web especialitzada en educació i formació. Ofereix tot un ventall de serveis entre els que destaca el servei gratuït d'informació, el butlletí informatiu i la publicació de monogràfics amb notícies del mercat de treball.
 • www.infojobs.net : Web especialitzada en ofertes de treball. Dins del ventall de serveis que ofereix destaca el servei de notícies i novetats laborals i la possibilitat de consultar ofertes de treball. Ofereix suport Online i un fòrum d'opinió.
 • www.gencat.cat : Web de la Generalitat de Catalunya. En l'àmbit del Departament de Treball i Indústria s'ofereix la possibilitat de consultar publicacions elaborades pel departament sobre contractacions, taxes d'atur i l'organització del Servei Públic d'Ocupació
 • www.ine.es/prensa/prensa.htm : Web deI Instituto Nacional de Estadística (INE) (departament adscrit al Ministerio de Economia). Ofereix un servei de notes de premsa amb informació econòmica i d'ocupació.
 • www.oficinaempleo.es : Web sobre el mercat de treball, creada per l'empresa "Empleo en internet, S.L.". Aquesta web ofereix informació sobre com fer el currículum vitae, com superar entrevistes i tests psicotècnics. També ofereix la possibilitat de consultar i publicar ofertes de treball.
 • www.infoempleo.es : Portal d'internet especialitzat en treball. És un servei de l'empresa "Círculo de Progreso", dedicada a la gestió de recursos humans. Ofereix informació sobre sortides professionals i oferta formativa.
 • www.inem.es : Web del Instituto Nacional de Empleo, ofereix informació sobre: tipus de prestacions, contractes de treball, foment del treball, estadístiques laborals i ofertes de treball públic, entre d'altres.
 • www.idescat.cat : Web de l'institut d'Estadística de la Generalitat de Catalunya. Ofereix informació sobre la taxa d'atur, contractacions, sectors industrials i teixit empresarial dels diferents municipis d'arreu de Catalunya.
 • 25 Tips i consells per fer un bon CV
 • Com fer un CV sense experiència: Guia i Plantilles
 • CV - Guies interessants
 • miCVideal software que facilita la creació de currículums i cartes de presentació.
 • Guía para ser contratado durante el coronavirus - Guia per ser contractat/da durant el coronavirus
 • Cómo hacer un CV que destaque sobre el resto - Com fer un CV que destaqui de la resta
 • Por qué es importante incluir un perfil profesional en tu CV - Perquè és important incloure un perfil professional al teu CV
 • Modelos de CV para inspirarte a la hora de crear el tuyo - Models de CV per inspirar-te a l'hora de crear el teu

OPOSICIONS

ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

BUTLLETINS OFICIALS

COL·LEGIS PROFESSIONALS CATALUNYA

BORSES DE TREBALL TELEMÀTIQUES

 

Contacteu

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Dimecres, 18 Novembre 2009

Per contactar amb la Borsa de Treball i el Servei d'Assessorament a l'Emprenedor/a de l'Ajuntament de Roquetes cal que vingueu personalment a:

BORSA DE TREBALL DE L'AJUNTAMENT DE ROQUETES
Av. Diputació s/n
43520 Roquetes

e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tel: 977 50 15 11 - Ext. 4026
Fax: 977 50 05 24

El nostre horari d'atenció al públic és de 9 a 14 hores.

Informació a empreses

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Dimecres, 18 Novembre 2009

El Servei d'Ocupació gestiona una borsa de treball per tal de facilitar l'accés dels treballadors al món laboral. Les ofertes gestionades són, fonamentalment d'empreses del municipi de Roquetes i de la comarca del Baix Ebre.

Les empreses interessades en la recerca de personal per a cobrir llocs de treball poden fer ús del Servei d'Ocupació per a la definició del perfil i recerca dels candidats i candidates que necessitin.
La persona/empresa interessada en concertar una entrevista amb la tècnica responsable de la Borsa de Treball hauria de posar-se en contacte al telèfon
 • Tel. 977 50 15 11
  Fax 977 50 05 24
  Horari de Borsa de Treball: 9.00h a 14.00h

 

 • Funcionament del servei a l'empresa
El Servei d'Ocupació i Creació d’Empresa disposa d’una Borsa de Treball pròpia. Tramitar ofertes no suposa cap cost econòmic per a les empreses, pel fet de tractar-se d’un servei de l'Ajuntament de Roquetes.
Per tal de poder tramitar l’oferta de treball és necessari:
 • Donar-se d'alta al servei per a les empreses trucant al 977 50 15 11 o passant per les seves oficines a l’Av. Diputació s/n de Roquetes.
Us informem que us enviarem, com a màxim, 10 currículums de candidats adients al lloc de treball sol·licitat per fer la selecció. Un cop realitzat el procés de selecció, heu de comunicar els motius pels quals heu seleccionat o descartat els candidats enviats, per tal de poder fer un seguiment i/o tancar l’oferta.
Per qualsevol dubte, pot adreçar-se a les nostres oficines a l’Av. Diputació s/n de Roquetes o trucar al telèfon 977 50 15 11.
 • Inserir oferta
Les ofertes de feina es podem insertar pel següents mitjans:
 • Presencial
 • Telefònicament   977501511
 • Fax   977500524
 • email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Vols muntar una empresa?

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Dimecres, 18 Novembre 2009

Subvencions i programes de finançament per a projectes d'empresa.

Informació sobre subvencions i programes de finançament per a Pimes d'àmbit local, autonòmic, estatal i comunitari.

 • www.guiafc.com: Web de la Universitat de València amb una guia de finançament comunitari adreçat a diversos sectors i, entre ells, les Pimes. Estructurada per temes i zones geogràfiques.
 • www.guiame.net/lomejor/ayudas.htm: Web de l'Escola Superior d'Administració i Desenvolupament Empresarial (ESADE) amb una relació de bases de dades de diverses institucions, d'ajudes i subvencions per a empreses.
 • www.cidem.com: Web del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial del Departament d'Industria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya amb una base de dades de l'Agencia Catalana de la Petita Empresa anomenada FISUB, que conté tots els programes, subvencions i finançament de la Generalitat de Catalunya, l'Estat espanyol i la Unió Europea adreçades a les empreses ubicades a Catalunya.Autònoms.

Busques feina?

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Dimecres, 18 Novembre 2009

 

 • Convenis
  - GENCAT - Cercador convenir per empresa, sector, ...
  - CIDO - Convenis Col·lectius Sectorials
  - MTAS - Convenis Col·lectius
  - CCOO - Convenis Col·lectius
 • Contractes i prestacions
  - Contractes
  - MTAS - Guia Laboral
  - INEM - Contractes
  - GENCAT - Contractes de Treball
  - SOC - Tipus de Contractes
  - MERCAT LABORAL UNIVERSITARI - Tipus de Contractes Laborals
  - CIDEM - Contractes de Treball: Tipus, Modalitats, Models
  - Prestacions
  - MTAS - Guia Laboral Asumptes socials
  - INEM - Prestació per l'atur
  - SOC - Prestació per desocupació
  - GENCAT - RMI, Renda mínima d'inserció
  - CIDEM - Capitalització per la Prestació d'Atur
  - Ajuts per la contractació
  - CIDEM - Base de Dades d'Ajuts i Subvencions
  - MTAS - Incentius a la Contractació Respecte la Cotització a la Seg. Social
  - SOC - Foment de la Demanda
  - SOC - Talent Jove, Empresa de Futur
  - SOC - Foment de la Constractació indefinida per Discapacitats
 • Orientació Professional
  - Orientació Acadèmica
  - MEC - Orient@ Porta d'Informació i Orientació Professional
  - Orientació Professional
  - MEC - Orient@ Porta d'Informació i Orientació Professional
  - TRABAJASTUR - Orientació al portal de trabajastur
  - GENCAT - És Treball
  - SOC - Eina per buscar Fitxes Professionals
  - MONSTER - Orientació Professional
  - INSTITUTO DE LA MUJER - La teva Professió sense restriccions
  - SOC - Orientació per Trobar Feina
  - Orientació en línia
  - TRABAJASTUR - Orientació de l'Orientació
  - Recursos per a Professionals de l'Orientació
  - MEC - Orient@ Portal d'Informació i Orientació Professional
  - ORIENTARED - Portal d'Orientació Professional i Comptencial
  - FUNDACION METIS - Orientació Professional
  - SIERES.ORG - Portal dels professionals que treballen per la inserció laboral
  - Articles d'Orientació Professional
  - MONSTER - El Procés de Selecció de Candidats
  - MONSTER - El Currículum t'obre les portes
  - MONSTER - Claus per Seleccionar "l'Empresa la teva mida"
 • Informació sobre el Mercat Laboral
  - Observatori del Mercat Laboral
  - SOC - Mercat de Treball
  - INEM - Mercado Laboral
  - INSTITUT D'ESTADÍSTICA DE CATALUNYA - Observatori Mercat Laboral
  - GENCAT - Observatori del treball, estadístiques, sectors, qüestions...
  - Ocupacions de difícil cobertura
  - INEM - Catàleg d'Ocupacions de difícil cobertura del primer semestre 2008
  - GENCAT - Ocupacions de difícil cobertura
  - Articles d'Interés
  - LABORIS - Dónce encontrarás empleo en el 2007
 • Perfils Professionals
  - Perfils Professionals
  - GENCAT - Perfils Professionals dels Cicles Formatius
  - TRABAJASTUR - Professions i Perfils Professionals
  - LANBIDE - Tot sobre la teva Professió - Perfils Professionals
  - SOC - Eina per Conèixer les Feines
  - INSTITUTO DE LA MUJER - La teva Professió sense restriccions
  - TELETREBALL - Perfils, Ubicacions i Tasques dels teletreballadors
  - Qualificacions Professionals
  - GENCAT - Institut Català de les Qualificacions Professionals
  - MEC - Institut Nacional de les Qualificacions
 • Enllaços d'interés
  - Buscadors
  - GOOGLE - El més famós dels cercadors
  - YAHOO en català
  - YAHOO - Entre altres coses, buscador
  - ALLTHEWEB - Una bona alternativa a Google
  - ALTAVISTA - Un clàssic dels buscadors a internet
  - ASK.COM - Excel·lent cercador alternatiu a google
  - SOM-HI - Potent cercador en català
  - EXCITE - Entre altres serveis, cercador
  - OZÚ - Portal amb servei de cercador incorporat
  - KARTOO - Meta-cercador d'informació web
  - Transports públics
  - HIFE - Transport públic
  - RENFE - Transport ferroviari, rodalies...
  - Carrerers
  - GENCAT - Carrers de Catalunya
  - PAGINAS AMARILLAS - Carrerer de "Las páginas amarillas"
  - GUIA QDQ - Cercador de serveis, d'empreses, d'itineraris, pàgines grogues
  - MAPPY.COM - Guia d'itineraris, mapes de localització, ciutats europees...
  - EL MUNDO - Carrerer del diari "El Mundo"
  - GOOGLE - mapes de google
  - VIAMICHELIN - Plànols, itineraris...
  - GUIA CAMPSA - Eina molt àgil, i semblant a google maps i viamichelin.
  - Administracions públiques
  - Ajuntament de Roquetes
  - OSOC - Oficines Servei d'Ocupació de Catalunya
  - INEM - Instituto Nacional de Empleo
  - SEGURIDAD SOCIAL - Petició Informe Vida Laboral
  - MTAS - Ministeri de Treball i Assumptes Socials
  - GENCAT - Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya
  - Diputació de Tarragona
  - Consell Comarcal del Baix Ebre
  - BOPT - Butlletí Oficial de la Província de Tarragona
  - DOGC - Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
  - BOE - Boletín Oficial del Estado
  - Utilitats
  - WORDREFERENCE - Traductor en diferents llengües
  - SOFTONIC - Software, utilitats, ...
  - WIKIPEDIA - Enciclopèdia lliure
  - ES A DIR - Portal llingüístic molt útil i amb traductor
  - CD LIBRE.ORG - Recopilacions de software lliure o gratuït per a Windows i Linux

COM BUSCAR FEINA?

 • Materials. La Recerca de Feina
  - Com fer un Curriculum?
  CANALTRABAJO - Plantilles de curriculum
  INFOJOBS - Com fer un curriculum, tipus, exemples...
  INFOJOBS - Eines per a la recerca de feina
  CV10 - millorar el CV i participar en el Fòrum Laboral compartint coneixements laborals
  - Cartes de presentació
  INFOJOBS - Cartes de presentació
  TRABAJOS.COM - Cartes de presentació, continguts...
  Carta de Baixa Voluntària. Diferents models
  - Preparar entrevistes
  INFOJOBS - Entrevistes de feina
  TRABAJOS.COM - Com afrontar l'Entrevista
  - Sol·licitud i instàncies
  MEC - Exemple de sol·licitud de beca
  - Trucada telefònica
  - El procés de selecció
  MONOGRAFIAS.COM - Article sobre el procés de selecció
  - Proves de selecció, psicotècnics...
  GENCAT - Tipologia de les proves psicotècniques
  PSICOACTIVA - Simulació i explicació de proves psictècniques
  TRABAJOS.COM - Psicotècnics en línia
  - Guies per la recerca de feina
  GENCAT - Guia pràctica per buscar feina
  INFOJOBS - Operació feina: recursos, materials...
  GENERALITAT DE CATALUNYA - Treball a l'estiu per a joves
  LABORIS - La recerca de feina. Compendi d'articles
 • Estrangers. Recursos i Materials
  -
  Lleis i tràmits administratius
  MAP - Estrangeria, renovació de permisos, etc.
  CITE - Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers
  MIGRAR.ORG - Asessorament per a immigrants residents a Espanya
  LA WEB DEL INMIGRANTE - Asessorament i altres temes d'interés
  ESTRANGERS SENSE PAPERS - Assessoria per a residir i treballar a Espanya
  LEY JURíDICA - Informació sobre el Dret d'Estrageria
  PÓRTICO LEGAL - Dret d'estrangeria
  AMB PAPERS - Formularis bàsics d'estrangeria
  AMB PAPERS - Visas i assessorament per a establir-se a Espanya
  - Associacions i entitats
  ACSAR - Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats
  CEAR -Comissió Espanyola d'Ajut al Refugiat
  LLIGA DELS DRETS DELS POBLES
  CANAL SOLIDARIO - Directorio d'Associacions
  - Temes laborals i formatius
  SOC - Viure i treballar a Catalunya
  MIGRAR.ORG. Temes relacionats amb Feina i Cursos
  FUNDETEC - El Web de l'Immigrant

ON BUSCAR FEINA?

 • Borses de Treball en línia

Portals de feina genèrics

http://feinaactiva.gencat.cat

www.bizneo.com
www.empleo.elpais.com
www.infoempleo.com
www.infofeina.com
www.infojobs.net
www.jobatus.es
www.jobrapido.es  (buscador de buscadors)
www.laboris.net
www.locanto.es/Trabajo/J/
www.neuvoo.es (motor de recerca d'ocupació)
www.ofertademanda.net
www.oficinaempleo.com
www.workingbarcelona.com
www.workingmaresme.com
www.workingvalles.com
www.yaencontre.com/empleo/ 
 
Portals especialitzats en ocupacions sanitàries www.inforesidencias.com
www.acra.es
www.medicos.com  

Portals especialitzats en ocupacions administratives
www.administrativos.com
www.secretariaplus.com

Portals especialitzats en hostaleria i turisme
www.turiempleo.com
www.turijobs.com

Portals especialitzats en entitats del tercer sector i socio-educatives
www.hacesfalta.org
www.eduso.net

 • Treball a l'estranger
  GENCAT (PORTAL JOVE) - Llistat d'agències de treball a l'estranger
  GENCAT (PORTAL JOVE) - Borses de treball per treballar a l'estranger
  JOBPILOT - Feina a Europa i altres continents
  MONSTER - Ofertes d'arreu del món
  EURES - Per treballar a Europa
  TOPJOBS.NET - Borsa de treball internacional
 • Directoris d'empreses
  Guies i directoris
  PAGINAS AMARILLAS - directori d'Empreses
  QDQ - Directori d'Empreses
  ANUARI ACICSA - Base de Dades d'Empreses Catalanes
  INTERPYME - Base de Dades d'Empreses
  CALLEJEANDO - Troba empreses de qualsevol sector
 • Administracions Públiques
  Serveis d'Ocupació Locals
  Administracions catalanes
  Administracions estatals
 • Butlletins oficials
  CIDO - Centre d'informació de diaris oficials, procesos sel·lectius...
  LLISTAT - Boletines del Estado, autonómicos y provinciales
  BOE - Boletín Oficial del Estado
  DOGC - Diari Oficial Generalitat Catalunya
  BOPB - Butlletí Oficial de la Província de Barcelona
  BOPG - Butlletí Oficial Provincial de Girona
  BOPLL - Butlletí Oficial de la Província de Lleida
  BOPT - Butlletí Oficial de la Província de Tarragona
 • Col·legis professionals
 • Associacions, entitats i ONG

BUSQUES FEINA A L'ESTRANGER?http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=es

 

Envia'ns el teu currículum

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Dimecres, 18 Novembre 2009

Si vols formar part de la borsa de treball de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local de Roquetes, descarrega't el nostre model de currículum, emplena'l amb totes les teves dades personals i envia'ns-el fent clic en l'enllaç que trobaràs més abaix.

Documents associats:

 • Model Currículum Europeu   Europass (Model CV Europeu)
 • Envia'ns el teu currículum a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  

Consells per trobar feina

Categoria principal o arrel: Borsa de Treball Categoria: Borsa de Treball
Publicat el Divendres, 04 abril 2008
Et donem la benvinguda al servei d’orientació en línia per al desenvolupament professional. A través d’aquest servei trobaràs resposta a les teves necessitats d’orientació i d’informació, en relació amb la teva formació i/o a la teva carrera professional.
Ens podràs fer consultes si tens dubtes o necessites consell:
 • Per triar uns estudis i/o escollir una professió
 • Per canviar d’itinerari i/o carrera professional
 • Perquè no tens clar l’accés a uns estudis o una professió, les sortides professionals, etc.
Per ajudar-te a resoldre aquests dubtes, posem a la teva disposició:
 • Un servei gratuït i personalitzat que donarà resposta al teu missatge de dilluns a divendres en un temps aproximat de 24 hores els dies feiners.
 • T’assessorarem en la presa de decisions formatives i professionals.

COM BUSCAR FEINA:

A l'hora d'accedir al mercat laboral ens poden sorgir dubtes de si el camí utilitzat és l'adequat. Hi ha una sèrie d'informacions bàsiques que cal conèixer i que ens permetrà millorar la planificació i l'organització de la recerca de feina.

Carta de Presentació:

La carta de presentació és el document que acompanya al currículum, bé responent a l'anunci d'una oferta, bé en una autopresentació o autocandidatura.
L'objectiu de la carta de presentació és atraure l'atenció de la persona que la llegeix, de manera que consideri, en una primera impressió, que el candidat pot ser l'idoni per cobrir el lloc de treball.

Qüestions d'interès:

 • La carta s'envia sempre acompanyada del currículum vitae
 • Ha de ser escrita amb ordinador o bé amb màquina d'escriure. En el cas d'escriure-la a mà és important que la lletra sigui clara i entenedora.
 • La carta s'ha d'adaptar a cada oferta de treball.
 • S'ha d'escriure en un sol full, de la mateixa mida que el currículum vitae.
 • Cal tenir cura de la presentació i revisar l'ortografia.
Carta de resposta a un anunci
Carta d'autocandidatura

Curriculum Vitae:

El currículum vitae és un resum de les dades personals, estudis i experiència professional de la persona que aspira a cobrir un lloc de treball.

Qüestions generals:

 • El currículum vitae ha de ser breu (màxim 2 fulls), ordenat i clar.
 • Ha de ser específic per a cada oferta de treball.
 • Cal que tingui una bona presentació (escrit a ordinador o bé màquina d'escriure, a una sola cara)
 • S'ha de realitzar amb absoluta correcció, tan ortogràfica com gramaticalment.
 • El Currículum ha d'informar de les característiques, tant personals com professionals que et fan especialment apte per ocupar el lloc de treball que ofereix l'empresa.
 • Et proposem que quan tinguis fet el currículum comprovis que és correcte. Per això et donem unes pautes d'anàlisi que poden servir per a la seva autoavaluació.
PRESENTACIÓ GENERAL
CONTINGUT
Dóna a primera vista una impressió impecable de claredat i ordre?
Abans de redactar el teu CV, has definit amb precisió el teu objectiu professional?
La qualitat de la còpia és perfecta?
Queda equilibrada la presentació dels diferents treballs?
El paper és d'excel·lent qualitat?
No existeixen "buits" en el teu historial professional.
La presentació s'ha clarificat amb els títols dels diferents apartats: dades personals, formació, experiència professional, etc.
Has exposat la teva titulació principal i els teus estudis detalladament?
Els paràgrafs estan ben separats, espaiats?
Per a cada empresa citada, has mencionat algunes dades que pugin situar-la?
L'ortografia i la sintaxi són impecables, i no hi ha faltes?
La informació la pots justificar a l'entrevista de treball?
Els caràcters utilitzats són fàcils de llegir i elegants?
Has donat des del començament tres o quatre dades importants que et defineixen professionalment?
Si s'adjunta fotografia, és de bona qualitat? Suggereix optimisme i dinamisme?
Has evitat tota informació que pugui ser interpretada negativament?
Totes les paraules utilitzades són senzilles i concretes?
S'han recolzat totes les informacions amb dades?
Les dates s'exposen de la mateixa manera en tot el CV?
S'anomenen les raons per les quals vas deixar els teus anteriors treballs? (No ho has de fer).
S'indiquen dos números de telèfon en què sigui possible, en qualsevol moment, contactar o deixar un missatge?
Has mencionat activitats extraprofessionals i has ressaltat qualitats personals que has desenvolupat?

Entrevista de selecció:

L'entrevista és una de les fases més importants del procés de selecció, principalment el seu objectiu és determinar l'adequació d'un candidat al lloc de treball sol.licitat. En l'entrevista de selecció es complementarà la informació proporcionada mitjançant el currículum vitae.

Abans de l'entrevista

És necessari prèviament preparar l'entrevista, els factors a tenir en compte són els següents:

 • Aparença personal: escollir la roba adequada és molt important. Es recomana vestir amb correcció i sense combinació de colors estridents, oferint una imatge discreta i equilibrada. És fonamental causar una bona impressió sense oblidar la importància de sentir-nos còmodes.
 • Estudiar i conèixer correctament totes les dades del nostre currículum, recordar dates, empreses i cursos per poder argumentar coherentment la nostra trajectòria professional.
 • Realitzar una possible relació dels punts forts i febles del currículum (com períodes sense treballar, no oferir experiència professional en aquella ocupació que hem triat, etc.) i preparar arguments per defensar els punts febles i emfatitzar els forts.

Durant l'entrevista

 • És molt important ser puntual.
 • La salutació i els primers minuts són fonamentals doncs és quan la persona que realitza l'entrevista tindrà la primera impressió de nosaltres, és per aquest motiu que hem de tenir cura en la forma de saludar i la presentació.
 • No existeix un únic model d'entrevista, poden estar més o menys planificades per l'entrevistador, però independentment del tipus d'entrevista, les preguntes faran referència a:

- Estudis
- Els motius dels estudis realitzats i de l'especialitat.
- Possibles àrees de formació en el futur.
- Experiència i expectatives professionals:
- Descripció de les funcions i responsabilitats en els diferents llocs de treball realitzats.
- Motius del canvi de treball.
- Capacitats:
- Coneixements en relació amb el lloc de treball.
- Capacitació per a funcions o treballs nous.
- Capacitat d'aprenentatge i d'adaptació.
- Adequació del perfil professional al lloc de treball:
- Motius pels quals desitja el lloc de treball.
- Sou desitjat

Proves Psicotècniques:

Els tests psicotècnics són un conjunt de proves destinades a mesurar la capacitat intel.lectual, aptituds i característiques de la personalitat. L'aplicació d'aquests tests s'acostuma a fer amb la finalitat de trobar la persona més adequada per a un lloc de treball.

En general es poden establir tres tipus de proves psicotècniques:

 • Test que mesuren la intel.ligència: Factor G de Cattell, D48-D70, HANEMAN (mesura intel.ligència conceptual) i ALEXANDER (mesura intel.ligència pràctica).
 • Test d'aptituds concretes: PMA (Aptituds Mentals Primàries), aquest test és un dels més utilitzats, les aptituds que mesuren són: Càlcul numèric, concepció de l'espai, fluïdesa verbal, raonament inductiu-deductiu i comprensió verbal.
 • Test de personalitat: 16 PF, EPI i EPQ-A. Aquestes tres proves psicotècniques mesuren factors de la personalitat com ara: sociabilitat, seguretat, impulsivitat i responsabilitat.
On buscar feina:

Abans de començar a buscar feina cal plantejar-se el treball que volem desenvolupar, per això caldrà reflexionar sobre les nostres característiques personals, el treball que estaríem disposats a acceptar i el procés que hem de seguir per aconseguir-ho

Per tal d'escollir una professió ens hem d'informar de:

 • Les tasques més habituals de la professió.
 • Les eines, instruments o materials utilitzats.
 • El nivell de formació exigit.
 • La situació actual de la professió en el mercat de treball.
 • Les professions semblants o relacionades.
 • Els interessos professionals: què ens agrada fer?, quines són les nostres preferències?.

Premsa

En el mercat existeixen múltiples publicacions locals, comarcals i estatals que ofereixen ofertes de treball. S'ha de tenir l'hàbit de comprar periòdicament la premsa especialitzada per obtenir informació de les ofertes de treball i per informar-nos de les noves tendències del mercat de treball. Exemples d'aquestes publicacions són: Treball i Formació, El mercat de treball, Emprendedores, i suplements de diaris com ara El periódico de Cataluña i la Vanguardia.

Serveis públics d'ocupació

Són els serveis oferts des de l'Administració pública per tal de donar suport a aquelles persones que cerquen un lloc de treball o bé volen millorar l'ocupació actual:

 • SOC ( Serveis d'Ocupació de Catalunya, anteriorment INEM)
 • Serveis Locals d'Ocupació: Són serveis públics que depenen dels ajuntaments, mancomunitats, consells comarcals, etc. I tenen la finalitat de fomentar i millorar l'ocupació al territori. Aquests serveis realitzen accions d'inserció i d'orientació i disposen de borsa de treball.

Gabinets de selecció i consultories

Són empreses privades que realitzen processos de selecció de treballadors per a diferents empreses, per això accepten currículums amb la finalitat de poder donar resposta a les demandes de cobrir llocs de treball de les diferents empreses clients.

Empreses de treball temporal

Les Empreses de Treball Temporal (ETT) són empreses privades que cerquen treballadors per cobrir les vacants temporals de diferents empreses. Per fer-ho seleccionen i contracten directament als treballadors, l'ETT contracta, paga el sou i exerceix el poder disciplinari, però els treballadors desenvolupen la seva feina en aquelles empreses que han realitzat la demanda.

Associacions d'empreses i professionals

Amb la informació dels diferents gremis, associacions professionals i empresarials, et pots crear una base de dades per poder oferir la teva candidatura a diferents empreses.

Concursos i oposicions

A l'administració pública es pot accedir com a personal funcionari, personal interí i com a personal laboral no permanent. Per accedir com a personal funcionari es porta a terme sistemes d'oposició que consisteix en la realització d'una o més proves per detectar la capacitat i l'aptitud dels aspirants.

Internet

Existeixen múltiples adreces web per buscar feina per internet, aquestes web recullen ofertes de treball, normalment classificades per especialitats i sectors i, si les ofertes són d'àmbit nacional o internacional, el sistema també permet classificar les ofertes per territori.