Des de l’últim escrit que vaig fer en aquest bloc han passat massa dies, tot i que l’activitat no ha parat i s’han dut a terme moltes coses de les quals ara us en faré un resum. Un resum que servirà per a fer un repàs dels esdeveniments principals que han tingut lloc a Roquetes durant els darrers mesos d’estiu i l’inici de la tardor.
Com veureu, aquestes notícies, malgrat el temps que ha passat són de prou rellevància. És el cas, per exemple, de la dissetena edició del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre, que va tornar a provocar que centenars de persones acudissin a l’hort de Cruells a gaudir d’aquesta festa entranyable i única al conjunt del nostre territori. Tant les actuacions musicals com els actes paral·lels (trobada de puntaires, concurs de punyetes, fira d’artesania…) van tornar a ser un èxit de públic, la qual cosa és sempre gratificant i encoratja a continuar-ho.
Un altre exemple és el començament del curs per als escolars de tot Catalunya una mica més aviat que de costum. El dia 7 de setembre, més d’un miler d’alumnes van reincorporar-se a les aules dels centres educatius roquetencs. Alguns d’ells, amb el fet gratificant de poder estrenar noves instal·lacions, com és el cas de les xiquetes i xiquets que estudien a l’escola Mestre Marcel·lí Domingo.
El setembre també va comportar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya i les festes de Sant Miquel a la raval Nova i Sant Mateu a la raval de Cristo. Festes entranyables que, organitzades pels mateixos veïns, compten sempre amb molta participació ciutadana. Una vegada més, des d’aquestes línies, vull agrair i felicitar totes aquelles persones que les fan possible.
Enguany, però, el setembre va implicar també la celebració d’un acte tan rellevant per a Roquetes com per a la resta de les Terres de l’Ebre: la inauguració de la seu de TV3 i Catalunya Ràdio al nostre territori. Com sabeu, la informació de les comarques de l’Ebre era emesa, fins ara, des de Tarragona. Des del passat dia 16 de setembre, el conjunt de Catalunya sap, coneix i s’informa de l’actualitat ebrenca a través dels estudis instal·lats a Roquetes.
Aquesta ha estat l’aposta del Govern català per distingir unes terres amb una identitat concreta, diversa i diferent a la resta de territoris del nostre país. I també per aplicar una veritable descentralització administrativa i així reconèixer la importància que tenen altres pobles i ciutats d’un territori, a més a més de la seva capital. Perquè, el fet que hagi estat Roquetes l’elegida ens situa com a ciutat de referència per a la resta de catalans i catalanes, amb el pes específic que això li atorga.
Felicitem-nos, per aquesta distinció cap a les Terres de l’Ebre però, molt en especial, per a la nostra ciutat.
El vostre alcalde