Un somni fet realitat

El mes de juliol passat vam inaugurar el pavelló poliesportiu de Roquetes, en un dia en què va complir-se un somni; el somni d’haver cobert un dèficit, d’haver complert una promesa, d’haver fet realitat una reivindicació històrica i, en definitiva, d’haver realitzat, en dos anys, una obra que ningú abans no havia pogut dur a terme.

I ho hem fet seguint el compromís que vam contreure quan vam signar el pacte de govern municipal, l’any 2007: amb transparència, amb austeritat, amb les màximes prestacions, amb eficiència i amb el menor cost possible per a les finances municipals: hem aconseguit el 56% del seu finançament gràcies al govern de la Generalitat, a través del Consell Català de l’Esport i del PUOSC, i a la Diputació (dels 2.550.000 euros del cost final, 1.435.697 euros han estat finançats per aquestes institucions).

El pavelló poliesportiu és la icona d’aquesta legislatura; és l’obra emblemàtica i de referència que, per ella sola, ja justifica quatre anys de govern, però no ha estat l’única. Només cal repassar què hi havia el 2007 i què hi ha avui per comprovar tot el que ja s’ha dut a terme en aquests tres anys. Com estàvem en carreteres: com teníem les connexions amb la Ravaleta, Tortosa o Jesús, i com les tenim avui. Hem passat de carreteres estretes, fosques i perilloses, a carreteres àmplies, segures i amb passejos excel·lents.

O en la millora de l’abastiment de l’aigua potable: teníem dos pous operatius i ara en tindrem quatre. No teníem dipòsits per clorar l’aigua i garantir-ne la qualitat, i ara en tindrem dos. No teníem capacitat per emmagatzemar aigua en cas d’avaria i ara disposarem de dos dipòsits amb capacitat per a 2.000 m3 de reserva.

En l’arranjament de carrers: primer, a la zona més cèntrica i comercial, i ara, a la raval Nova i a la Ravaleta.

En l’enllumenat: l’hem fet tot de nou a la Ravaleta i aviat també serà nou a tota Roquetes.

I amb quin cost per a la nostra ciutat? Doncs, haurem fet obres per valor de més de 9 milions d’euros i l’Ajuntament només n’haurà invertit 2,6. Això vol dir que hem aconseguit subvencions per imports del 60, el 70 i del 90% i, en altres programes, fins i tot del 100% del seu cost total.

Inversions que no es fan soles, sinó que són fruit de la negociació i les bones relacions entre l’Ajuntament i les institucions superiors. I també són fruit d’una manera de governar que reflecteix la línia de treball de tot l’equip de govern en l’actual legislatura, que podríem resumir amb tres paraules: planificació, treball i compromís.

Això és el que hem fet fins ara, però encara ens queda molt per fer fins a la fi de la legislatura. I no us càpiga cap dubte: ho farem! El pavelló n’és un exemple!

El vostre alcalde

Altres notícies que poden ser del teu interès…