Per un millor any nou

Ja hem acabat l’any 2010; un any complicat per a moltes famílies a causa de la crisi econòmica. Un any difícil per a la ciutadania, però també per a les administracions. Tot i això, conscients de la problemàtica que ha generat la pèrdua de treball per a moltes persones, l’Ajuntament fa tot allò que està a les seves mans per ajudar a que l’actual situació sigui -en la mesura del possible- una mica més lleugera.

Un exemple del que l’Ajuntament ha posat en marxa per intentar ajudar aquestes persones en concret, i la societat roquetenca en general, és la programació estable de cursos de formació que tenen lloc al casal de joves. Una formació necessària avui en dia per poder accedir a segons quins llocs de treball, o per poder buscar feina a través de les noves eines de la comunicació, o per, senzillament, millorar la situació laboral. Català, anglès, internet, ofimàtica…, són alguns dels cursos que aquest servei municipal ofereix de forma totalment gratuïta.

Un altre exemple: el projecte Inicia, que està pensat per ajudar aquelles persones emprenedores que, havent-se quedat sense feina o pensant que la que tenen és  millorable, decideixen tirar endavant la seva pròpia empresa. Sense cap cost i amb confidencialitat absoluta, un tècnic posa al servei d’aquestes persones el seu temps i els seus coneixements per ajudar-les a engegar el seu propi projecte empresarial.

I això no és tot. Les taxes i els impostos municipals per a l’any 2011 han quedat congelats, és a dir, des l’Ajuntament varem decidir no augmentar ni un sol cèntim les quantitats que ja paguem els contribuents al municipi, conscients que la càrrega econòmica que suportem tots els ciutadans i  ciutadanes ja és prou àmplia. D’altra banda, sabeu que aquests són una font de finançament bàsica per als ajuntaments, per la qual cosa, el fet de congelar-los implica, per als responsables polítics, una acurada feina d’ajustar les despeses en funció de la limitació dels ingressos.

Hem acabat un altre any, i ho hem fet, com tots els anys, amb les festes de Nadal, Cap d’any i Reis. Malgrat totes les problemàtiques personals i col·lectives que he esmentat abans, aquestes festes han estat un bon moment per intentar, ni que sigui per uns dies, ser feliços. Són festes en què familiars i amics es retroben i gaudeixen plegats d’un temps de germanor, d’il·lusió, de companyia. I perquè els ciutadans i les ciutadanes de Roquetes puguem gaudir d’aquestes festes, l’àrea de Cultura ha elaborat una àmplia agenda d’actes lúdics i culturals. És aquesta també una manera de col·laborar en el benestar de la ciutadania, amb l’esperança que els temps que vénen seran una mica millors per a tots i per a totes.

De tot cor, us desitjo que tingueu molt bon any 2011.

El vostre alcalde

Altres notícies que poden ser del teu interès…