Per primera vegada en la història, el municipi de Roquetes ha superat la xifra de 8.000 habitants. Així ho ha manifestat l’Institut Nacional d’Estadística que, en data 1 de gener de 2009, ha reconegut que avui ja hi ha censades a Roquetes 8.223 persones. Aquest augment de la població roquetenca que hem viscut els darrers anys ha estat produïda principalment per les persones immigrades a Catalunya. Persones vingudes d’altres països, d’altres cultures, que han triat la nostra ciutat per intentar trobar una nova oportunitat de vida; un lloc on viure, treballar i on encarar el futur amb més possibilitats que en els llocs d’origen.
Però les persones que han fet créixer el nombre d’habitants al nostre municipi no provenen només d’altres països; de fet, moltes vegades no han arribat més lluny que de les ciutats veïnes. I és que Roquetes ha estat, els darrers temps, una ciutat atractiva, oberta, acollidora i amb més facilitats que d’altres ciutats properes… Aquestes condicions favorables han estat el motiu perquè molts ebrencs hagin escollit també Roquetes per viure-hi.
Roquetes és, ara per ara, la tercera ciutat més poblada de la comarca del Baix Ebre, després de Tortosa i Deltebre; i una de les ciutats més rellevants de les Terres de l’Ebre. Aquest fet també el coneixen els empresaris que han apostat pel nostre municipi a l’hora d’instal·lar o ampliar els seus projectes culturals i d’oci. És el cas dels cinemes Ocine Roquetes, que el novembre passat van inaugurar una sala de projecció amb el sistema digital 3D. Des d’aleshores ençà, centenars de persones arribades de fora (cal tenir en compte que aquests són els únics multicines del Baix Ebre i que el nou sistema 3D només es pot veure aquí o a Tarragona) han trepitjat els carrers de Roquetes. Hi han vingut a gaudir d’una estona de lleure de qualitat i l’han trobat al cinema, però també als bars i restaurants roquetencs.
En definitiva, una ciutat que creix en població i ofereix bons serveis; una Roquetes que ha tingut projecció internacional a través d’un prestigiós centre científic com és l’Observatori de l’Ebre, i que ara també la gaudeix amb apostes empresarials serioses i honestes com la de Gubiana dels Ports; l’empresa que ha vist com la seva feina de respecte mediambiental i de divulgació educativa dels nostres valors històrics i naturals ha estat recompensada amb un prestigiós guardó: la Medalla del Turisme de Catalunya. Un premi que ve a afegir-se i a engrandir el reconeixement professional al teixit empresarial roquetenc, que treballa cada dia donant prestigi a la nostra ciutat.
El vostre alcalde