14 d’abril i els roquetencs de l’any

Com tothom ja sap, durant la celebració d’un dels actes principals de la commemoració del 14 d’abril, es fa entrega dels premis Roquetenc de l’any. Enguany es va considerar que calia atorgar aquest guardó del 2009 a Ramon Castellà, una persona sensible als problemes socials i sempre oberta a col·laborar amb aquelles persones que ho necessiten.

Aquesta vegada, la ciutat de Roquetes va valorar i premiar el treball constant i diari, la solidaritat amb els més necessitats de la nostra societat, la feina silenciosa i gairebé en l’anonimat; sense buscar cap reconeixement, sense esperar cap altre èxit que no sigui la millora de la qualitat de vida de la col·lectivitat que l’envolta.

Tot i això, la Comissió de Cultura també va creure oportú distingir, amb mencions honorífiques, quatre iniciatives més que van quedar finalistes als premis. Quatre iniciatives molt diferents, amb diversitat de finalitats, però totes amb vocació de servei i, sobretot, amb un denominador comú: la ciutat de Roquetes.

Aquestes entitats, aquestes empreses, no surten del no res ni de la casualitat; la seva existència i la continuïtat en el temps és fruit del treball d’una sèrie de persones que, al llarg dels anys, han anat esforçant-se perquè la seva entitat, el seu col·lectiu, la seva associació o la seva empresa pogués dur a terme aquells objectius que s’havien marcat en la seva creació. I així, a través de l’esforç de moltes persones, podem gaudir a Roquetes d’entitats centenàries i moltes d’altres que porten tot el camí de ser-ho.

La nit del 17 d’abril es van atorgar els premis Roquetenc de l’Any 2009 en el marc entranyable del casal de la raval de Cristo. Un espai que ben aviat podrem alternar amb un altre: el nou pavelló poliesportiu. Ho vaig dir l’any passat, el mateix 14 d’abril, en l’acte de col·locació de la primera pedra i complirem la paraula.

I així continuarem: complint lo promés, avançant, fent camí. Totes i tots, i cadascú des del nostre àmbit, hem de continuar treballant perquè Roquetes sigui cada dia més pròspera, més solidària, més participativa, i un referent, no només en el marc de les Terres de l’Ebre, sinó en el conjunt de Catalunya.

El vostre alcalde

Altres notícies que poden ser del teu interès…