"De Gala a les Festes Majors de Roquetes 2016", presentació de la programació.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dijous, 16 Juny 2016

presentació actes festes 2016

"De Gala a les Festes Majors de Roquetes 2016", presentació de la programació.
El passat dimecres 15 de juny es va fer al parc de l'Hort de Cruells la roda de premsa de presentació del programa d'actes i la portada del llibre de les Festes Majors de Roquetes 2016, que se celebraran del dia 1 al 10 de juliol.
La presentació va anar a càrrec del regidor de Festes de l'Ajuntament de Roquetes, Joan Salvatella i el president del Patronat de Festes, Juan Carlos Sangres. Primerament es va presentar la portada del llibre de Festes, que un any més ha estat realitzada per il·lustrador roquetenc, Ignasi Blanch. A la portada hi apareixen caricaturitzades persones i entitats conegudes de la ciutat, fins i tot algunes d'elles van voler estar presents a l'acte, en especial les germanes Lluïsa i Pepita Samper, que van rebre un ram de flors de part d'Ignasi Blanch, com a mostra de l'estima que les hi té, malgrat no estar present per motius laborals.

Feu clic aquí: Vídeo de la presentació - Fotos de la presentació - Programació de Festes 2016. Entrevista en vídeo als estudis d'Antena Caro a Joan Salvatella i Juan Carlos Sangres.

Aquest any a les Festes Majors de Roquetes no es faran bous ni correbous. La penya Taurina Roquetes no ha tingut temps suficient per trobar una assegurança que cobrís els actes taurins amb totes les garanties. Tot i el suport de l'Ajuntament de Roquetes a la Penya Taurina, l'actual marc legal no permet a l'Ajuntament assegurar a tercers, l'alcalde de Roquetes Paco Gas però ja ha anunciat que per l'any vinent es buscaran solucions per trobar una assegurança amb temps suficient.

Dels molts actes programats cal destacar el pregó oficial a càrrec de l'empresa roquetera Surtdecasa i l'Ofrena de Flors i Fruits que serà presidida pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó. Els portadors de les Banderes a l'Ofrena seran, l'expresident del Patronat de Festes, Salvador sales, que portarà la Bandera de la Ciutat i Ignasi Blanch, dissenyador de la portada del llibre de festes, que portarà la Bandera del Patronat de Festes de Roquetes.

Les novetats més destacades de les festes d'aquest any tindran lloc el dijous 7 de juliol, el ''Rocket's Music Festival'', el primer festival de música Rock amb 5 grups de les Terres de l'Ebre, El Mafio, Apolo Grup Orquestra, Segonmà, Hellfighters i Somrock Grupp de Versions, que actuaran a la Terrassa d'Estiu i l'altra novetat l'actuació a l'Hort de Cruells de la soprano roquetera Mari Pau Medina i a continuació Missa Tango amb La Lira Ampostina.

Pel que fa als actes populars aquest any la Festa de la Bicicleta es farà la tarda del divendres 8 de juliol i el dissabte 9 a les 18 h el primer taller casteller a càrrec dels Castellers de Tortosa. Tampoc hi faltarà el tradicional Cosso-Iris, les menjades populars i sopar de la cabra, les proves per a les penyes, exposicions, la nit temàtica sobre el Cinema, el 28è Correfoc Ciutat de Roquetes i el Castell de Focs d'artifici a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló.

A les actuacions musicals de les nits de festes tocaran les orquestres Europa, Himalya, Strategia, Moncayo Band, Calle Mayor, Pensylvania, Atalaia, Tangara, Junior's i Grupo.es.