L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, nou president del Patronat de la Fundació Observatori de l’Ebre.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 15 Juny 2016

Paco gas ObservatoriEl nou president de la Fundació Observatori de l'Ebre, l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, s’ha marcat com un dels objectius prioritaris en la seva nova responsabilitat, aconseguir tenir uns pressupostos estables per donar seguretat a l'activitat que desenvolupa l'Observatori. Fes clic per veure el vídeo.

El divendres 3 de juny de 2016, es va celebrar a Roquetes la darrera reunió del Patronat de la Fundació Observatori de l'Ebre on, l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, va assumir la presidència de la institució substituint al Dr. Josep Maria Garrell, rector de l'URL. La renovació de la presidència es deu a un canvi en l'estructura del Patronat de la Fundació. La URL, que fins ara presidia la Fundació de l'Observatori, i la Companyia de Jesús, deixen de ser patrons d'aquesta institució del Baix Ebre. A partir d'ara, la presidència serà exercida per l'Ajuntament de Roquetes, a través del seu alcalde, Paco Gas.

El nou president del Patronat, Paco Gas, es marca com a repte aconseguir l'estabilitat pressupostària per donar seguretat a l'activitat de l'Observatori, amb l'objectiu de què els pressupostos que es comprometen assignar els diferents patrons de l'Observatori finalment es compleixin, per poder garantir el futur de la institució a curt i llarg termini.

Paco Gas ha assegurat que seria una llàstima que per qüestions econòmiques es vegi perjudicat el moment favorable que està vivint l'Observatori, amb encàrrecs importants de recerca i treballs científics que li estan donant una projecció internacional destacada.

Un exemple d'aquest bon moment de l'Observatori ha estat el conveni de col·laboració que han signat, també el mateix divendres, el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda, i el director de l'Observatori de l'Ebre, David Altadill.

Aquest conveni permetrà a l'Institut accedir al registre de dades sísmiques de l'Observatori i també digitalitzar el seu patrimoni cartogràfic per posar-lo a l'abast de la ciutadania.

Finalment Paco Gas, com a nou president ha valorat la marxa de dos dels patrons de la Fundació, agraint els anys de dedicació, presidència i treball que ha portat a terme la Universitat Ramon Llull, i també ha agraït tot el llegat que deixa la Companyia de Jesús en mans de l'Observatori de l'Ebre, no només en l'aspecte físic com el terreny, edificacions i equipaments sinó també pel llegat històric, científic i religiós que han deixat al llarg dels més de cent anys de residència a Roquetes.