seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Subvencions a empreses

Línia d’ajuts de la Generalitat per a persones autònomes afectades econòmicament pel COVID-19

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Divendres, 27 Març 2020

El Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa un AJUT EN FORMA DE PRESTACIÓ ECONÒMICA amb les següents característiques: 

 • DESTINATARIS: persones treballadores autònomes donades d’alta la RETA i amb domicili fiscal a Catalunya.
 • REQUISITS D’ACCÉS A L’AJUT: acreditació de pèrdues econòmiques el mes de març de 2020 (amb comparativa respecte el 03/2019 o mitjançant una mitjana de facturació).
 • IMPORT: fins a 2.000 € per sol·licitant.
 • PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS: des de l’1 d’abril.
 • ADJUDICACIÓ DE L’AJUT: concurrència competitiva fins a l’exhauriment del pressupost (pressupost de 7,5 milions d’euros).
 • INCOMPATIBILITATS: la percepció de qualsevol altre tipus d’ajut destinat a la mateixa finalitat.

 

Podeu trobar més informació i accés al tràmit on-line clicant al següent enllaç: https://treball.gencat.cat/ca/ambits/autonom/ci/ajuts-persones-autonomes-afectades-coronavirus/

Ajut Consell Social

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Divendres, 28 Febrer 2020

Ajuts del Consell Social a les millors idees emprenedoresConvocatòria del curs 2019-20
BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA DEL PREMI

 

Fins el 15 de juliol 2020
 
Nova convocatòria  

Ajuts a les millors idees emprenedores del curs 2019-20.

 
https://gallery.mailchimp.com/ab10c3bf71df07a88f9566057/images/e5cb990d-c542-4731-8333-f420f52d622f.png   Apunta't

ProACCIÓ 4.0: El programa d’ajuts i serveis 4.0 per a pimes (Tortosa)

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dimecres, 20 Novembre 2019

Informació sobre ajuts i serveis

dilluns, 9 de desembre del 2019   De 09.30 h a 11.15 h

Gratuït

La indústria 4.0 ja és una realitat que està transformant radicalment el món de l’empresa a tot arreu. L’anomenada quarta revolució industrial, passa per la digitalització de les pimes, adoptant tecnologies com la intel·ligència artificial, el big data o la internet de les coses, entre d’altres.

Però, i a tu? Com t’afecta la indústria 4.0?

Tant si ja saps com sumar-te a la revolució de la digitalització i necessites un impuls econòmic, com si encara necessites identificar les tecnologies 4.0 més adients per al teu negoci, en aquesta sessió et presentem ProACCIÓ 4.0, el programa d’ajuts i serveis 4.0 dirigit a pimes perquè facis el salt cap a la indústria intel·ligent.

Vine i t’explicarem els serveis i instruments financers públics que estaran a la teva disposició, així com els agents facilitadors a Catalunya que et poden ajudar en el teu procés de transformació digital.

Inscriu-t'hi ara!

 

Objectiu de l'acte

Oferir la visió i els instruments que des de les institucions posen a l’abast de les empreses per afrontar aquests reptes industrials i tecnològics.

T'interessa si ets...

Una empresa catalana.

INSCRIPCIONS

 

Organitza

Col·labora

Més informació

 • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Tel. 977 49 54 55

Localització

Delegació territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
Montcada, 23
Palau Abària
43500 Tortosa

Bases reguladores per a la concessió d'ajuts destinats a incentivar el creixement en fases inicials de start-up tecnològiques

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Divendres, 04 Octubre 2019

AGÈNCIA PER A LA COMPETITIVITAT DE L’EMPRESA

RESOLUCIÓ EMC/2505/2019, de 30 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts destinats a incentivar el creixement en fases inicials de start-up tecnològiques (empreses emergents amb tecnologia pròpia).

Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya per a l’any 2019

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dimecres, 02 Octubre 2019

En el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 7970, de 30 de setembre de 2019, ha estat publicada la Resolució EMC/2457/2019, de 19 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya per a l’any 2019, destinats a distingir els resultats de les organitzacions firals catalanes que han aplicat amb èxit un pla, mètode o tècnica que suposi unes millores considerables, documentades i mesurables de la innovació, la qualitat i la productivitat d’alguna de les activitats firals que realitzen.

Per poder presentar-se als Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya, les entitats firals hauran d’estar inscrites al Registre d’Activitats Firals de Catalunya i hauran de presentar la sol·licitud i la documentació corresponent.

El termini de presentació de les sol·licituds per a aquests premis finalitza el dia 25 d’octubre de 2019.

Podeu trobar la documentació i més informació al següent enllaç: https://bit.ly/2Ap3XI5

Premi Emprenedoria 2019 (Consell Comarcal BE)

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dijous, 12 Setembre 2019

Recordeu que el termini de presentació de candidatures al Premi Emprenedoria 2019 segueix obert! Aquest Premi té a objectiu reconèixer la iniciativa emprenedora i la innovació de les noves empreses ubicades a la comarca.

Més info: http://bit.ly/2Ls4YWG 

Llegeix més...

El millor talent en R+D al teu abast

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dimecres, 04 Setembre 2019

CONVOCATÒRIA OBERTA
fins al 30 de setembre del 2019

Fa temps que penses en aquell projecte de recerca que podries desenvolupar però no coneixes a la persona apropiada per dur-lo a terme. O si que la coneixes però no et va bé assumir els costos que comporta la seva incorporació.

Per tal de promoure la contractació d’investigadors, ACCIÓ obre la nova convocatòria del programa d’atracció de talent Tecniospring INDUSTRY, amb ajuts del 100% per contractar personal d’R+D experimentat a les empreses amb seu operativa a Catalunya i a les entitats acreditades TECNIO.

Ara és el moment de fer realitat els teus projectes de recerca!. Podràs desenvolupar durant dos anys un projecte de recerca aplicada a cost zero amb la incorporació del millor talent d'R+D.

Encara no tens l’investigador? Consulta’ns i t’ajudarem a trobar la persona més adient per dur a terme el teu projecte de recerca.

I si ja l’has trobat, no esperis més i sol·licita ara l’ajut presentant el teu projecte de recerca aplicada i les dades de l'investigador que el durà a terme.

 

SOL·LICITA'L

Aquest programa s’emmarca dins del programa Horizon 2020 de la Unió Europea, sota l'acord de subvenció Marie Sklodowska-Curie número 801342. 

Subvencions per a la nova implantació de comerços, la millora dels establiments i la instal·lació de sistemes de “Click & Collect”

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dijous, 29 Agost 2019

Des del proper dilluns, 8 de juliol, i fins a exhauriment de pressupost amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2019, les empreses i autònoms poden presentar les sol·licituds per acollir-se a aquesta nova línia d’ajuts, que s’emmarca en el pla anual de subvencions que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement.
 
Amb aquesta nova línia, el CCAM reitera el seu suport al comerç amb l’objectiu de donar resposta als grans reptes del comerç, generar models de negoci competitius i prestigiar el sector.
 
L’objectiu d’aquests ajuts és dinamitzar el comerç mitjançant la recuperació de locals buits, la reforma d’establiments o parades de mercats municipals, així com la instal·lació de sistemes de recollida en els establiments.
 
Els beneficiaris són les empreses de comerç, serveis, moda i artesania, i les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.
En l’àmbit de recuperació dels locals buits, la subvenció contempla la compra, arrendament o concessió administrativa de locals; l’ús d’aparadors de locals tancats; la continuïtat de l’empresa comercial o, l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.
En l’àmbit de reforma d'establiments, la subvenció preveu la reforma de l’establiment en parades de mercats municipals sedentaris; l’adequació de les parades de mercats municipals no sedentaris o, la reforma de l'establiment de botigues a peu de carrer que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys.
En l`àmbit d’implantació de sistemes de “Click & Collect”, la línia d’ajuts preveu la instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida (compra de guixetes i/o armaris amb el software corresponent). Seran beneficiàries les botigues a peu de carrer i les parades de mercats municipals sedentaris que disposin de l'espai suficient per incorporar punts de recollida digitalitzats.

Més informació

Ajuts a la contractació de persones joves inscrites a Garantia Juvenil per a les empreses

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dijous, 29 Agost 2019

Què és? Qui el pot sol·licitar?

El programa ‘La Caixa’ Feina Jove de l’Obra Social La Caixa pretén fomentar la contractació per mitjà de la utilització d’ajudes salarials perquè les persones ocupadores creïn noves oportunitats per a joves inscrits a Garantia Juvenil. A través d’aquest programa es persegueix l’augment de la contractació de les persones joves mitjançant la creació d’un marc d’incentius adequat que animi les empreses, els empresaris autònoms, les associacions, les fundacions i altres entitats sense ànim de lucre a contractar i a retenir les persones joves.

Termini

El termini de sol·licitud dels ajuts que estableix aquesta convocatòria s’inicia el dia 19 de novembre de 2018 i finalitzarà el 15 de març de 2022 les 19 h.

Les sol·licituds d’ajuda s’hauran de tramitar en el termini màxim de TRES (3) mesos a partir de la data d’inici de contracte i, en tot cas, sempre dins el termini establert en la convocatòria per a la presentació de sol·licituds. La durada mínima dels contractes es computarà a partir de la seva data de formalització.

Tipologia de contractes i imports

 4.200€ per a la contractació de durada determinada (temporal), l’ajuda màxima és de SIS (6) mesos, amb un període mínim de permanència de SIS (6) mesos.

9.600€ (4.800 + 2.400 + 2.400) per a la contractació indefinida, l’ajuda màxima és de DOTZE (12) mesos, amb un període mínim de permanència de SIS (6) mesos i ampliable a dos períodes successius de TRES (3) mesos cada un fins a arribar a la durada total màxima de DOTZE (12) mesos.

Els ajuts establerts en les presents bases reguladores només són compatibles amb les bonificacions o les reduccions en les quotes a la Seguretat Social que puguin correspondre segons la legislació vigent i dins dels límits d’aquesta normativa en relació amb la acumulació i la compatibilitat d’ajudes.

No tindran la consideració de contractes subvencionables les següents: contracte per a la formació i l’aprenentatge, contracte en pràctiques, contracte d’interinitat, contracte fix discontinu i contracte de posada a disposició.

Ajuts al comerç, serveis, artesania i moda

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Divendres, 26 abril 2019

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 7857, de 18 d’abril de 2019, surten publicades, d’una banda, la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i els serveis per a l’any 2019 (ref. BDNS 450363), d’altra banda, la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de l’artesania per a l’any 2019 (ref. BDNS 450372) i, d’altra banda, la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de la moda per a l’any 2019 (ref. BDNS 450373).

Us recordem que el passat dia 10 d’abril es va publicar la RESOLUCIÓ per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis, l’artesania i la moda, que també us adjuntem de nou.

Article 4. Presentació de la sol·licitud:

El termini de presentació de sol·licituds, juntament amb la documentació i annexos corresponents, comença el dia 23 d’abril de 2019 i acaba el dia 23 de maig de 2019.

Els llocs de presentació són els que es determinen a la base 6.2.

El formulari de sol·licitud està disponible als llocs establerts a la base 6.1

Programes:

Programes en l’àmbit del comerç i els serveis:

 1. Suport a les entitats representatives del sector del comerç
 2. Suport a la professionalització del món associatiu
 3. Suport a la millora de la competitivitat dels mercats municipals i dels mercats de venda no sedentària
 4. Suport a la participació de les empreses de comerç en fires sectorials, multisectorials i professionals d’àmbit nacional, estatal i internacional.
 5. Suport en el procés de transformació digital de les empreses

Programes en l’àmbit de la moda:

 1. Programa per a la internacionalització de la moda.

Programes en l’àmbit de l’artesania:

 1. Programa per a la internacionalització de l’artesania
 2. Programa per a la promoció i comercialització dels productes artesans.
 3. Programa per a la millora de la gestió de l’empresa artesana.
 4. Programa per a la notorietat de les fires i fires-mercat d’Artesania

Convocatòria subvencions artesania

Convocatòria subvencions comerç i serveis

Convocatòria subvencions moda

Resolució bases reguladores subvencions comerç, serveis artesania i moda 2019

 ____________________________________

 

Per tal de facilitar el procediment de sol·licitud el CCAM ha organitzat unes sessions informatives arreu de Catalunya durant les properes setmanes:

TORTOSA - 7 de maig de 2019

12:00h Subvencions d'Artesania
13:00h Subvencions de Comerç i Moda

SSTT de Cultura a les Terres de l'Ebre – Sala Gerard Vergés (C/ Dr. Ferran, 4 de Tortosa)
Inscripcions: correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per telèfon al 977 441 234 (Tere Also)

Ajuts a inversions empresarials d'alt impacte

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a empreses
Publicat el Dilluns, 26 Setembre 2016

S'ha publicat la Resolució EMC/2126/2016, de 9 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2016 del programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte. Les bases reguladores es troben a la Resolució EMC/2089/2016, de 9 de setembre.

Termini de presentació: des de 21/09 a 20/10/2016.