L’Ajuntament de Roquetes ha incorporat 3 joves en contracte de pràctiques en el marc del programa de Garantia Juvenil

L’Ajuntament de Roquetes ha incorporat tres joves en contracte de pràctiques per un període de sis mesos. L’ajuntament s’ha acollit a la convocatòria de subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya “Joves en Pràctiques” per incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves aturats, amb formació i beneficiaris del programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Les persones destinatàries dels contractes de treball, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i Fons europeus, són beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, es trobaven inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades i acrediten la possessió de formació universitària, cicle formatiu o certificat de professionalitat o equivalents, tal com exigeixen els requisits per formalitzar un contracte de treball en pràctiques.

Aquests tres joves desenvoluparan la seva tasca com administratiu, tècnic de suport informàtic i agent cívic, respectivament. Aquestes tres persones, que s’han incorporat aquest dimecres, 29 de setembre, en el seu dia a dia estaran acompanyats d’una persona tutora.

L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat d’aquests joves amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral. Durant la durada del contracte els joves podran posar en pràctica els seus coneixements i donaran suport als departament de l’Ajuntament on s’integraran, adquirint experiència per afavorir la seva incorporació al mercat de treball de forma estable i duradora en el temps.

Aquests contractes estan subvencionats amb 33.000 euros pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) dins la convocatòria 2021, inclosos dins del programa de Garantia Juvenil, i cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes de treball subscrits en el marc d’aquest programa estan efectuats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.

Altres notícies que poden ser del teu interès…