L’Ajuntament de Roquetes ha incorporat 3 joves en contracte de pràctiques en el marc del programa de Garantia Juvenil

4 d'octubre de 2021

L’Ajuntament de Roquetes ha incorporat tres joves en contracte de pràctiques per un període de sis mesos. L’ajuntament s’ha acollit a la convocatòria de subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya “Joves en Pràctiques” per incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves aturats, amb formació i beneficiaris del programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Les persones destinatàries dels contractes de treball, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i Fons europeus, són beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, es trobaven inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades i acrediten la possessió de formació universitària, cicle formatiu o certificat de professionalitat o equivalents, tal com exigeixen els requisits per formalitzar un contracte de treball en pràctiques.

Aquests tres joves desenvoluparan la seva tasca com administratiu, tècnic de suport informàtic i agent cívic, respectivament. Aquestes tres persones, que s’han incorporat aquest dimecres, 29 de setembre, en el seu dia a dia estaran acompanyats d’una persona tutora.

L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat d’aquests joves amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral. Durant la durada del contracte els joves podran posar en pràctica els seus coneixements i donaran suport als departament de l’Ajuntament on s’integraran, adquirint experiència per afavorir la seva incorporació al mercat de treball de forma estable i duradora en el temps.

Aquests contractes estan subvencionats amb 33.000 euros pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) dins la convocatòria 2021, inclosos dins del programa de Garantia Juvenil, i cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes de treball subscrits en el marc d’aquest programa estan efectuats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.