Presentació de la segona edició de la cursa de muntanya ''Ultra Estels del Sud - 2016''

Categoria principal o arrel: Altres Notícies Àrees Categoria: Notícies generals Publicat el Dimarts, 27 Octubre 2015

Aquest dilluns 26 d'octubre, a la delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, ha tingut lloc la presentació de la segona edició de la cursa de muntanya ''Ultra Estels del Sud - 2016'', que recorrerà una ruta circular pel Massís del Port. La prova organitzada pel Trail Roquetes, Kebo Events i els refugis Estels del Sud, es disputarà del 29 d'abril a l'1 de maig de 2016 amb una previsió de 350 participants. Fes clic aquí per veure el vídeo.


Els parlaments han anat a càrrec del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb l'Albert Segura, president del Club Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural i Jordi Pallarès, director general de Kebo Events. També han estat presents, Cinta Espuny, representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre, els alcaldes de Roquetes, Prat de Comte i Paüls, a més de diferents regidors de les poblacions per on passarà la prova i una representant de la Ruta Estels del Sud.
Les principals novetats d'aquesta segona edició són la pujada al Cim de Caro i la ubicació de la sortida i arribada que serà a Arnes. En la presentació el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i alhora alcalde d'Arnes, Xavier Pallarès, destacava de la prova, l'alt nivell de la cursa i la promoció dels espais naturals del territori. Per la seva part el president del Trail Roquetes, Albert Segura, explicava que l'objectiu principal de l'Ultra és la promoció del territori amb la pràctica de l'esport. Finalment Jordi Pallarès, director general de Kebo Events, va destacar que L'Ultra Trail Estels del Sud, no ha de ser la més dura ni la més alta, sinó que s'ha de convertir en la prova més completa de totes.
L'Ultra Trail de 105 km i 5.145 metres de desnivell positiu, es complementa amb una Half Trail de 65 Km i 2.000 metres de desnivell positiu, que es disputarà entre Arnes i Beseit.
La ruta dels Estels del Sud, creada fa més de 10 anys, compta amb els refugis de Caro, Paüls, Arnes, Beseit i Font Ferrera com a punts de referència.
A l'acte també s'ha presentat la samarreta de la prova, que mostra la imatge de les Roques d'en Benet dissenyada per l'empresa Tuga.
La prova que es disputarà els dies 29 i 30 d'abril i 1 de maig de 2016, compta amb el suport del Govern de la Generalitat, de la Diputació de Tarragona i del Govern d'Aragó.