Presentació del XXIIè Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre, “l’Hort de la Música” a Roquetes.

Categoria principal o arrel: Altres Notícies Àrees Categoria: Notícies generals Publicat el Dimarts, 25 Agost 2015

Presentació Tradicionàrius 2015El dimecres 19 d'agost es va dur a terme a la sala de sessions de l'ajuntament de Roquetes, la presentació del "XXII Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre, l'Hort de la Música", que es celebrarà a l'Hort de Cruells aquest dissabte 29 d'agost. (fes clic per veure el vídeo).


A l'acte hi van assistir Sisco Ollé (esquerra imatge), regidor de l'àrea de cultura de l'ajuntament de Roquetes, i Arturo Gaya de Túbal, cultura i espectacles.
En la seva intervenció Sisco Ollé va destacar els actes previs a la Marató de música tradicional, en els quals, un any més tindrem la trobada de Puntaires, la inauguració de la fira artesanal, tot amenitzat pels grallers de Roquetes, que conjuntament amb la Tuna Folk i Joseret i la Rondalla, a partir de les 21:00 h. Seran els encarregats de l'obertura de la Marató de música tradicional que, un any més, serà amb entrada lliure i hi haurà servei d'entrepans i begudes.
Arturo Gaya (dreta imatge) en la seva intervenció va presentar els altres quatre grups que completen el cartell d'aquesta edició del Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre, l'Hort de la música 2015. La Marató de música popular tindrà, com sempre, la fórmula habitual de concert i ball.
El primer dels concerts anirà a càrrec del Pont d'Arcalís, que presentaran un nou disc i nova formació.
A continuació, en el que seran gairebé tres hores d'espectacle, actuaran de forma conjunta Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries amb La cobla catalana dels sons essencials.
Tancarà aquesta entrega de l'Hort de la música l'Orquestrina Trama, la divertida banda que ha posat música a "Comediants" en el seu darrer espectacle.
El dissabte 29 d'agost de 2015, Roquetes i les Terres de l'Ebre tornaran a gaudir d'un dia d'activitats i música tradicional on cal destacar també l'exposició de labors amb boixets, que tindrà lloc al segon pis del Casal Hort de Cruells.