Un estiu de festes i treball

25 de setembre de 2009

Gairebé a les portes de la tardor, lluny queden ja els dies de les festes majors del nostre municipi; aquells dies en què els ciutadans i les ciutadanes vam sortir al carrer i vam gaudir de tota la programació, deixant ‘aparcats’ els problemes i la feina habitual del dia a dia. Una vegada més, la participació va ser la nota destacada de les festes, tant de les de Roquetes, la Capella del Carme com les de la Ravaleta. La festa de Sant Miquel a la raval Nova serà el 26/27 de setembre, recent iniciada la tardor.

Els actes lúdics d’aquest estiu van cloure el darrer cap de setmana d’agost amb la celebració de la setzena edició del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre. Un any més, moltes persones van acudir a l’Hort de Cruells en la cita obligada per als amants de la música tradicional i de les tradicions en general.

Cal ressaltar l’alta participació a la Trobada de puntaires i al concurs de punyetes; sense oblidar, però, que el nombre màxim de públic va assolir-se, com sempre, la nit de dissabte quan, no només la música ebrenca va ser-hi present, sinó que els aires de Portugal i els Balcans van inundar el popular ‘Hort de la música’.

L’estiu ha acabat amb el regust de la fraternitat festiva i la xalera, però també amb la satisfacció de veure com van acomplint-se, als dos anys de mandat, els objectius que l’equip de govern municipal vam marcar-nos per a la legislatura que estrenàvem. Parlo de la fita de que, abans d’acabar els quatre anys, Roquetes estés ben comunicada entre els seus propis nuclis d’habitants i amb la resta de ciutats veïnes.

Així, les festes majors de Roquetes van cloure amb la inauguració del passeig que ens uneix amb Jesús; una nova via, pràctica, acollidora i moderna que ens apropa al poble veí; i aviat veurem inaugurada la nova carretera entre Roquetes i Tortosa, que també esdevindrà un passeig per a vianants i ciclistes.

I recordem, a més a més, que l’any passat vam estrenar el vial que uneix la ciutat amb la raval de Cristo i que ens acosta més còmodament al polígon del Pla de l’Estació i a l’Eix de l’Ebre. Tot plegat, infraestructures necessàries que s’han dut a terme en aquesta legislatura per a què el nostre municipi i els seus habitants tinguem unes comunicacions dignes i pròpies del segle XXI.

El vostre alcalde

Altres notícies que poden ser del teu interès…