Resposta a la carta del Delegat del Govern

El passat 22 de maig es va rebre al nostre ajuntament un escrit de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya on, el Delegat Sr. Enric Millo, instava als ajuntaments a dur a terme una sèrie de consideracions, a les quals, l’alcalde de Roquetes va contestar el següent:

Senyor,

En resposta a la carta que, de forma generalitzada, heu enviat als alcaldes i alcaldesses de Catalunya i en la qual ens feu tot una sèrie de recomanacions, amb un to premeditadament col·loquial quan les seves actuacions, a la pràctica, han estat tot el contrari, des de l’ajuntament de Roquetes li volem contestar el següent:

No ens calen alliçonaments ni consagracions respecte als principis de neutralitat que hem de tindre les administracions locals. Respectem al màxim l’opinió de la nostra ciutadania, les seves creences, les seves ideologies i les seves decisions, i és en aquest marc de convivència i respecte a la pluralitat i diversitat que s’emmarca la nostra gestió del dia a dia als pobles i ciutats de Catalunya. Una ciutadania que va tindre l’oportunitat d’elegir-nos com els seus representants i que en el proper any tornarà a disposar d’aquesta possibilitat i, en aquest cas, de ratificar, incrementar o modificar la correlació de forces polítiques que avui tenim representativitat en cadascun dels ajuntaments.

La seva vehemència ratlla l’insult recordant-nos l’article 103 de la Constitució espanyola. La mateixa Constitució amb que vostès justifiquen les càrregues policials que, de manera premeditada, violenta i desproporcionada, van llençar contra la gent que, de forma pacífica i exercint el seu dret a vot era present als col·legis electorals de molt pobles i ciutats de Catalunya el passat 1 d’octubre, i que a Roquetes encara tenim, i tindrem, molt present.

Una actuació totalment impròpia d’un govern –l’espanyol- que es diu democràtic i que ara, a través de vostè, ens vol donar lliçons de neutralitat i convivència però no perquè la gent pugui expressar-se amb plena llibertat, sinó tot el contrari. La seva crida a la neutralitat té per objectiu impedir la llibertat d’expressió, coartar la manifestació pacífica d’unes reivindicacions i prohibir les iniciatives solidàries d’una part molt àmplia de la nostra societat envers els presos i exiliats polítics catalans.

Vosaltres, que us autoanomeneu demòcrates sou els que heu posat tots els impediments possibles a l’eliminació de la simbologia franquista, a la implementació de la memòria històrica i a la recuperació de tots aquells cossos, avui encara, enterrats a les cunetes o a la negativa sistemàtica a declarar la nul·litat de tots els judicis sumaríssims del franquisme pels quals van ser afusellats milers de persones pel sol fet de ser fidels a la República, entre els quals el President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Lluís Companys.

Senyor Millo, els alcaldes i alcaldesses als qui us heu dirigit hem entrat i sortirem dels governs dels nostres ajuntaments amb les mans netes i amb la cara alta, i no com el seu partit –PP- i molts dels vostres companys acusats i condemnats per robar els diners dels contribuents. Acusats i condemnats d’aprofitar-se dels seus càrrecs per enriquir-se personalment al llarg dels anys en que han estat governant, així com d’afavorir els interessos de l’oligarquia més fastigosa, rància i corrupta que existeix a l’Estat espanyol.

El passat 17 d’octubre de 2017, el Ple de l’ajuntament de Roquetes en el punt 1.3, acord quart, us declarava, per diferents motius, persona non grata al nostre municipi. Avui, tenim un motiu més per ratificar-nos en aquella decisió.

Cordialment,

L’alcalde de Roquetes.

Altres notícies que poden ser del teu interès…