Premis Nacionals de Comerç i Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

Benvolguts/des,

Us recordem que continua obert el termini per participar als Premis Nacionals de Comerç, que atorga la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquests premis és distingir persones, empreses, entitats del sector i ens públics que, per la seva trajectòria, innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat.

S’estableixen 4 categories:

  • Premi Nacional de Comerç
  • Premi al Comerç més Innovador
  • Premi a la Iniciativa Col·lectiva: s’estableixen dues subcategories: a la Iniciativa Col·lectiva Territorial i a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial
  • Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial
​Els Premis Nacionals de Comerç consisteixen en uns guardons i diplomes. A més, el Premi Nacional de Comerç té una dotació econòmica de 7.000 euros i el Premi al Comerç més Innovador té una dotació econòmica de 3.000 euros.

Degut a la impossibilitat de celebrar l’any passat l’edició corresponent a l’any 2019 a causa de la pandèmia, s’han convocat conjuntament la 20a i 21a edicions, corresponents als anys 2019 i 2020 respectivament.

Per optar als premis, heu de presentar telemàticament la sol·licitud, amb la documentació que preveuen les bases. Depenent de l’any de realització de projecte, acció o iniciativa, haureu de fer la sol·licitud als Premis del 2019 o als Premis del 2020.

En aquest enllaç podreu trobar tota la informació, bases, convocatòria, així com l’enllaç a cada tràmit depenent de l’any:


El termini de presentació de sol·licituds finalitza a les 14:00 hores del 17 de setembre de 2021.

Us animem a presentar la vostra sol·licitud del projecte, acció o iniciativa, que compleixi els requisits especificats a les bases, que hàgiu realitzat o s’hagi consolidat durant l’any 2019 o durant l’any 2020.

Al mateix temps, us volem informar que també s’ha obert el termini per participar als Premis als Establiments Comercials Centenaris. S’han convocat les dues edicions igual que en els Premis Nacionals amb el mateix termini de presentació. Si coneixeu establiments que hagin fet els 100 o 150 anys durant el 2019 o 2020 els podeu informar, i també si tenen més de 100 anys i encara no l’han rebut.

Hi poden optar els mercats municipals, les microempreses i les petites empreses de venda al detall o de prestació de serveis a la persona (*), amb almenys un establiment operatiu a Catalunya obert al públic, amb una trajectòria de cent o més anys.

Per optar als premis, s’ha de presentar telemàticament la sol·licitud amb la documentació que preveuen les bases. Depenent de l’any en que s’han fet els 100 anys i els 150 anys s’haurà de fer la sol·licitud als Premis del 2019 o als Premis del 2020.

Per a qualsevol dubte o pregunta podeu trucar al 93.484.99.97

Cordialment,

(*) D’acord amb les bases, s’entenen com empreses de serveis a la persona aquelles que presten les activitats empresarials que es relacionen a continuació: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, agències de viatges detallistes, tintoreries i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, serveis de menjar preparat i càtering.

Altres notícies que poden ser del teu interès…