Paraules de l’alcalde en la inauguració del nou Centre de Salut a Roquetes

Avui és un gran dia per a la ciutat de Roquetes. Avui, amb la presència del Molt Hble. President de la Generalitat, inaugurem este edifici que serà l’obra més emblemàtica i la inversió més important que s’haurà dut a terme en esta legislatura a la nostra ciutat.

Avui és un dia de celebració per a Roquetes i així ho hem volgut representar amb el recorregut a peu des del nostre ajuntament fins aquí, amb l’acompanyament dels gegants de la nostra ciutat (Isabel i Gregori) i la gaita i el tabal com antigament, i de forma tradicional, es feia amb motiu d’una gran celebració.

Perquè en este gran edifici dedicat a l’atenció mèdica, la millora i promoció de la salut, i -com deia el Conseller de Salut en la seva salutació al programa de festes d’aquest any “pensant en les persones i aportant la màxima qualitat en l’atenció a les seves necessitats”- no només s’hi ubicarà el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roquetes, sinó que també es complementarà amb altres serveis vinculats a la salut pública.

I, més a més de la important inversió econòmica que ha suposat per al govern de la Generalitat la construcció d’este edifici -ubicat a l’entrada principal de Roquetes on marca un nou disseny en la configuració urbana- no només es milloren els equipaments i s’amplien els serveis en l’atenció sanitària que fins ara teníem, sinó que ens permet alliberar la planta baixa de l’antic ajuntament per a poder ubicar-hi, i millorar, els serveis d’atenció social.

Però una obra com aquesta no ens ha caigut del cel, ni s’improvisa, ni es du a terme en quatre dies, sinó que és fruit d’una reivindicació justa, realista i raonada, del treball de molta gent, d’una rigorosa planificació, de llargues negociacions i de bona sintonia entre el govern local i el Departament de Salut del govern de Catalunya.

En este cas, unes negociacions que ja van començar fa anys. De fet quan vam realitzar les obres de remodelació del, fins fa pocs dies Consultori Mèdic Local, en la seva inauguració el 14 d’abril de l’any 2000 per part del Conseller de Sanitat i Seguretat Social el Sr. Eduard Rius, vam iniciar converses amb el Dr. Josep M. Pepió, en aquella època Director Mèdic d’Atenció Primària a les TE., per tal que en el futur Roquetes disposés d’un nou edifici i més serveis. Després ja va ser amb el Dr. Albert Gómez, en la seva etapa de Director dels Serveis Territorials de Salut a les TE., amb qui vam continuar les negociacions per tal de dur a terme el projecte que avui inaugurem.

A tots dos l’agraïment de la nostra ciutat, tant per la implicació en la reforma del Consultori Local de Roquetes en aquella època, com per la participació, elaboració, suport, i aprovació d’este projecte, d’este ambiciós projecte de nou centre de salut, avui fet realitat.

També vull agrair al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en la seva globalitat des del Conseller Boi Ruiz per la col·locació de la 1a pedra el 28 de març de 2015 fins al conseller Toni Comín, passant per l’actual Dir. Territorial de Salut el Sr. Ismael Piñas, el Gerent de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre Sr. Carles Tobar, la Directora d’Atenció Primària Sra. Maria Ferrer, o l’amic, regidor i Cap de la Direcció de Sistemes d’informació de la Gerència de l’ICS a TE. el Sr. Jordi Baucells que ha estat el pont de comunicació imprescindible entre l’ajuntament i el Departament de Salut. També agrair a la Sra. Mercè Miralles Directora Territorial d’Empresa i Coneixement els tràmits fets per agilitzar el final d’obra, a tots els vull agrair la seva participació per a fer possible l’important inversió -econòmica i assistencial- que el Departament de Salut ha fet en el nostre municipi.

Ja per acabar, també vull destacar que ha estat una inversió que s’ha dut a terme en el termini establert tot i la conjuntura econòmica difícil que patim, i en un marc polític de bloqueig i ofegament constant per part de l’Estat espanyol a les diferents administracions públiques catalanes; el que em fa pensar en les grans possibilitats de creixement i benestar que com a país tindríem si poguéssim disposar -i per tant invertir a Catalunya- tots aquells impostos que paguem i els recursos que amb el nostre treball generem però que ara se’ls queda l’Estat i no tenen retorn. Possibilitat que estarà a les nostres mans l’1 d’octubre quan es dugui a terme el referèndum en el qual podrem decidir com, i quin país volem.

President,

  • moltes gràcies per la seva visita a Roquetes,
  • moltes gràcies per la seva fermesa al capdavant del govern de la Generalitat,
  • i que el 2 d’octubre puguem celebrar la victòria de la democràcia a Catalunya!!!

Altres notícies que poden ser del teu interès…