L’Eufònic aterra un nou any a l’Observatori amb dos espectacles

Serà aquest dijous 11 de juliol, a partir de les 22.15 hores i amb entrada gratuïta, amb les demostracions ‘Astres’ i ‘Fractal Listening’.

L’Eufònic aterra per cinquè any a Roquetes. En la seva tretzena edició, el festival d’arts sonores, visuals i digitals-performatives, que se celebra durant el mes de juliol en fins a 12 poblacions ebrenques, comptarà de nou amb l’Observatori de l’Ebre com un dels escenaris escollits per dur-hi a terme representacions.

En concret, serà aquest dijous 11 de juliol, a partir de les 22.15 hores, amb entrada gratuïta per a tots els públics, i servei de foodtrucks. Hi haurà les demostracions ‘Astres’ i ‘Fractal Listening’. L’esdeveniment compta amb la col·laboració del propi Observatori de l’Ebre i l’Ajuntament de Roquetes.

Mapatge de projecció làser i àudio espacialitzat

La intensa vetllada a l’Observatori arrencarà amb ‘Astres’, una experiència immersiva que evoca les antigues històries explicades per les constel·lacions, a càrrec de l’estudi de recerca audiovisual Playmodes. L’obra és una combinació d’expressió artística, tecnologia i fenòmens naturals, que utilitza el mapatge de projecció làser i àudio especialitzat.

Playmodes és un equip híbrid d’enginyers, músics i dissenyadors que treballa amb tecnologies pròpies per a donar vida a nous instruments visuals i sonors. Luthierisme digital aplicat a formats com la instal·lació immersiva, l’escenografia o el mapatge de vídeo-projeccions, fora del marc de les pantalles tradicionals.

Producció multimèdia i trompeta

Mitja hora més tard, a les 22.45 hores, arrencarà el treball col·laboratiu ‘Fractal Listening’. Es tracta d’un espectacle audiovisual en viu que combina art digital, música electrònica, melodies jazz, la guitarra del productor i artista multimèdia Sebastián Seifert ‘Microfeel’ i la trompeta del músic Santiago Bartolomé.

En aquesta hibridació de llenguatges artístics, figures abstractes de colors estridents perfilen mandales i portals enigmàtics amb formes tridimensionals que evoquen aquella geometria subjacent que es troba en formes tan diverses com els núvols, les muntanyes, els arbres o el sistema circulatori de l’ésser humà.

Screenshot

Altres notícies que poden ser del teu interès…

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

Es repartirà des d’avui a domicili als nuclis urbans de Roquetes i la Raval de Cristo, mentre que els veïns dels disseminats poden recollir-lo a...