Ivan Garcia Maigí, nou alcalde de Roquetes

Quart alcalde del municipi des del restabliment de la democràcia, assumeix el càrrec en substitució de Paco Gas

Roquetes té nou alcalde. Ivan Garcia Maigí va ser investit durant el ple extraordinari i urgent convocat aquest dilluns a les set de la tarda. És el quart alcalde del municipi des de les primeres eleccions municipals democràtiques després de la República, l’any 1979. Assumeix el càrrec en substitució de Paco Gas, que va renunciar a l’alcaldia el 28 de gener passat i deixa la política municipal després de 30 anys com a regidor i quasi 15 com a alcalde.

El ple va començar amb la lectura de la normativa per part de la secretària municipal. A continuació, es va procedir a la votació després que dos regidors presentessin candidatura: Ivan Garcia Maigí (ERC) i Antonio Hurtado Pruñonosa (Movem). Ivan Garcia Maigí va ser escollit alcalde en obtenir la majoria dels vots emesos pels membres del plenari, amb 6 vots per a ell i 5 en blanc, pels 2 obtinguts pel candidat de Movem. El nou alcalde va prometre el càrrec per imperatiu legal i va rebre la vara d’alcalde de mans de Paco Gas. L’alcalde en funcions, Sisco Ollé, va cedir el lliurament a Gas com a mostra d’agraïment i reconeixement.

En les seues primeres paraules com a alcalde de Roquetes, Garcia va apel·lar al treball conjunt i al debat, en positiu i des del compromís, per «millorar constantment, dia a dia, i any rere any, la nostra ciutat i la qualitat de vida de totes les roqueteres i roqueteros». «Exerciré el meu càrrec amb absoluta responsabilitat, però com sempre he dit, i continuaré fent-ho, no hi ha millor treball que el treball en equip, perquè les decisions i els resultats de la presa d’aquestes només són favorables i positives per a tothom quan sorgeixen de la comunicació, la col·laboració i el treball conjunt».

Emocionat en recordar els seus orígens i agrair el suport familiar, el ja nou alcalde va recordar els seus inicis en la militància política i l’entrada a la política municipal, aquest mateix mandat. Sincer va ser el reconeixement a Paco Gas. «Ha aconseguit sanejar les arques municipals, apostant per servei a les persones, donant sempre suport al teixit empresarial i associatiu i fent totes aquelles inversions necessàries per a la nostra població, i que no han estat poques». Garcia també li va traslladar el suport «en els processos judicials per defensar la democràcia el dret de les catalanes i catalans a decidir el seu futur en el referèndum del passat 1 d’octubre del 2017».

Reptes

Continuar millorant la xarxa de camins municipals, invertir en eficiència energètica tant en l’enllumenat públic com en la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals per l’autoconsum i avançar cap a una ciutat més verda, amb nou arbrat i més zones enjardinades són algunes de les accions de present i futur que el nou alcalde va enumerar, al costat de la millora i renovació dels equipaments. «Un d’ells ha de ser el Mercat Municipal, per acabar transformant-lo en un Mercat de la Cultura, un edifici al centre del poble que ha de servir com a motor dinamitzador de l’activitat cultural a Roquetes», va exposar l’alcalde, que també va anunciar un pla de renovació de les voreres al nucli antic.

La dinamització turística, amb l’Observatori de l’Ebre, el Port i la Via Verda de la Val de Zafán com a motors turístics, també és una de les apostes de l’equip de govern. L’alcalde va cloure reconeixent la tasca de les treballadores i treballadors municipals i amb un record per totes les persones afectades per la covid-19.

Veïns, familiars, amistats, treballadors i treballadores municipals, alcaldes, diputats i representants municipals i companys i companyes de partit van assistir a la sessió plenària. Aquesta mateixa setmana renunciarà a l’acta de regidor Paco Gas, que serà substituït per Sònia Andrade Ruiz. Properament, es convocarà el ple per aprovar els canvis en el cartipàs municipal.

Altres notícies que poden ser del teu interès…

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

Es repartirà des d’avui a domicili als nuclis urbans de Roquetes i la Raval de Cristo, mentre que els veïns dels disseminats poden recollir-lo a...