En record de Mercè Curto

El passat dilluns 5 de juny és va produir el tràgic accident que va ocasionar la mort de la Secretària del nostre ajuntament Mercè Curto Baset.

Una mort inesperada, fora de temps, colpidora, en la plenitud de la seva vida i que deixa un buit irreemplaçable en la seva família, però també un lloc molt difícil de cobrir al mateix ajuntament de Roquetes on hi treballava des de feia 38 anys. Mercè era una persona amb ànim de superació, de formació constant, amb voluntat de servei a la ciutat que estimava amb passió, i que va saber ocupar indistintament els càrrecs d’administrativa, secretària o interventora.

La seva predisposició a què des de l’ajuntament es continués donant un bon servei, malgrat que en molts moments no es disposés de les persones titulars dels llocs de treball corresponent (secretaria o intervenció), feia de Mercè una persona insubstituïble. Ella sempre va acceptar ocupar la vacant, malgrat la responsabilitat i dificultat que comportava, fins i tot amb la formació continuada que aquesta responsabilitat duia aparellada i, per tant, el desplaçament i assistència als cursos de formació corresponents. Hem deia, pocs dies abans de la seva mort, quan li vaig proposar d’incorporar-se al lloc d’interventora de l’ajuntament: “…. la veritat és que ja no tinc massa ganes de tornar a fer cursos de formació i tindre que anar-me’n un altra vegada cap aquí i cap allà, però bueno, si no hi ha més remei ho faré”. Així ho va fer i així ho ha fet fins l’últim dia, per això, recordant aquestes paraules seves, vull agrair-li públicament tot el servei que ha prestat a la nostra ciutat.

Coneixia a Mercè des de feia molts anys, a la seva família, però va ser a través de la meva entrada a l’ajuntament com a regidor primer, i com alcalde des de fa uns anys, que vam anar enfortint una amistat que ha perdurat fins el tràgic dilluns que, malauradament, sempre quedarà en la meva memòria.

També era la Presidenta de la delegació de la Lliga contra el Càncer de Roquetes, entitat sense ànim de lucre que està duent a terme una importantíssima tasca de suport i recolzament a totes aquelles persones afectades per aquesta malaltia. El passat 21 d’abril dúiem a terme el sopar solidari d’aquest any i Mercè, com a Presidenta, no només participava en la organització des de fa molts anys sinó què, a més a més de coordinar l’acte en feia la presentació. Sense cap dubte, també a la Lliga contra el Càncer, es notarà la seva falta.

Però la vida continua, i la seva família malgrat l’immens dolor que aquesta absència ha provocat, ha de continuar vivint i fer del seu record un estímul per a la superació d’aquesta insubstituïble i dolorosa pèrdua.

Mercè, una abraçada per sempre!!!!

Paco Gas

Alcalde de Roquetes

Altres notícies que poden ser del teu interès…