Els alumnes de l’Institut Roquetes, preparats per una nova fase final de l’Efigy

Els membres de l’Ajuntament els lliuren samarretes personalitzades i coneixen els prototips amb què participaran aquesta setmana en el concurs d’eficiència energètica, a Madrid.

L’Institut Roquetes tindrà per segon any consecutiu representació als premis tecnològics de la Fundació Naturgy. Un equip format per sis alumnes de quart d’ESO, encapçalats pels professors Jaume Ferré i Gisela Daura, participaran aquest dijous 23 de maig a la fase final del certamen Efigy, a la ciutat Madrid, on defensaran el seu projecte escolar ‘Ecostreet’.

Aquest prototip, ideat i dissenyat per ells mateixos, reprodueix un model de carretera que compleix la doble funció de generar corrent elèctric a partir de les vibracions produïdes pels pneumàtics dels vehicles, i carrega a la vegada els cotxes elèctrics que circulen per aquell tram de la via.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, i els regidors d’educació i comunicació del municipi, Sisco Ollé i Jordi Allepuz, respectivament, han conegut de primera mà les maquetes amb què els alumnes del centre prendran part en el concurs. Així mateix, els han fet entrega d’unes samarretes personalitzades per lluir durant la jornada, a més de desitjar-los molta sort per aconseguir un gran resultat.

Elegits entre més de 2.000 participants

El grup d’alumnes de l’Institut Roquetes va presentar inicialment el seu projecte en un vídeo explicatiu, i ha estat escollit per participar en la fase final del certamen Efigy entre més de 2.000 participants de tercer i quart d’ESO, de 14 comunitats autònomes diferents. L’esdeveniment constarà d’unes semifinals i final, on un jurat especialitzat realitzarà les seves pròpies valoracions sobre els projectes, per seleccionar els guanyadors.

El concurs, que arriba a la seva sisena edició, forma part del programa Efigy Education, dedicat al canvi climàtic i les noves tecnologies energètiques, on els alumnes tenen com a repte contribuir amb el seu projecte a la millora del planeta mitjançant l’eficiència energètica.

Altres notícies que poden ser del teu interès…

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

Es repartirà des d’avui a domicili als nuclis urbans de Roquetes i la Raval de Cristo, mentre que els veïns dels disseminats poden recollir-lo a...