El cim del Mont Caro, final inèdit en la primera Clàssica Terres de l’Ebre

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, i la regidora d’esports, Sonia Andrade, assisteixen a la presentació de la prova ciclista, que tindrà lloc el 15 de juliol.

El cim del Mont Caro, a 1.442 metres d’altitud i a Roquetes, es convertirà en la meta de l’espectacular recorregut de la primera edició de la Clàssica Terres de l’Ebre ‘Reserva de la Biosfera’, que tindrà lloc el proper dilluns 15 de juliol. La presentació oficial de la prova ciclista s’ha produït aquest dijous, amb la presència de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, i la regidora d’esports de la ciutat, Sonia Andrade, en un acte on s’han desvetllat els equips participants i les particularitats d’un esdeveniment que serà retransmès en directe a tot el món a través del canal Eurosport, aprofitant la jornada de descans del Tour de França.

Ivan Garcia: “L’arribada serà un autèntic espectacle”

En el torn d’intervencions, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha destacat el fet que, per primer cop, “una prova ciclista de nivell farà arribada al cim del Mont Caro”. “La duresa dels últims 3,4 quilòmetres serà un autèntic espectacle per a tot el públic. La Clàssica ens permetrà demostrar que això és possible, i ens ajudarà perquè el cim pugui convertir-se en final d’etapa de grans esdeveniments ciclistes en un futur”, ha assegurat el batlle roquetero.

Un exigent recorregut per les quatre comarques

La cursa ciclista professional, emmarcada en la categoria 1.2 de l’UCI Europa Tour, tindrà un recorregut molt atractiu i a la vegada exigent, amb 191,66 quilòmetres de distància i un desnivell acumulat positiu de 3.494 metres. Inclourà el pas per les quatre comarques ebrenques, el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, per posar en valor el territori, així com el seu patrimoni turístic, cultural, gastronòmic, comercial, social i esportiu, convertint la prova en una gran finestra promocional cap a l’exterior, i mostrant una ruta ideal per als amants del ciclisme.

La sortida es realitzarà des d’Amposta, i es passarà per Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Tortosa, Bítem i Tivenys, on es disputarà un esprint especial en record del que fou ciclista olímpic i plata mundial Miquel Espinós. El primer port serà el Coll de Som, de tercera categoria, abans de travessar els municipis de Benifallet, Móra d’Ebre, Gandesa i Bot, on s’iniciarà l’escalada al segon port del dia, la coneguda com carretera dels Espills, també de tercera categoria. El gran grup passarà per Paüls, Xerta, Tortosa i el nucli urbà de Roquetes, des d’on encararà la històrica ascensió completa al mític Mont Caro, línia de meta. Un port molt exigent, amb un desnivell mitjà del 6,3% i amb rampes de fins al 15%, d’una gran bellesa i exigència i amb un paisatge preciós.

Dinou equips que presentaran batalla

La Clàssica Terres de l’Ebre comptarà amb la participació de dinou equips, que presentaran batalla sobretot en l’ascenció fins al Mont Caro, on es decidirà la victòria final. D’entre tots els conjunts, cal destacar la presència de Caja Rural, Kern Pharma, Euskaltel Euskadi, Burgos BH o el Soudal Quick Step, formacions habituals de grans cites com La Vuelta o la Volta a Catalunya, que faran acte de presència a Roquetes.

A la vegada, també han assistit a l’acte de presentació el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Enric Adell; l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana; i el president del Club Esportiu Montsià, Néstor Biosca, organitzador de la prova, entre d’altres personalitats.

Altres notícies que poden ser del teu interès…

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

Es repartirà des d’avui a domicili als nuclis urbans de Roquetes i la Raval de Cristo, mentre que els veïns dels disseminats poden recollir-lo a...