EcoRoquetes viu la primera edició com a festa de gestió ambiental de la ciutat

Infants i joves es consciencien amb jocs i tallers al voltant del reciclatge i la sostenibilitat, durant dos intensos dies a l’Hort de Cruells i la Raval de Cristo.

Èxit d’afluència en la primera festa de la gestió ambiental a Roquetes. En la seva estrena, l’EcoRoquetes 2024 ha viscut dos intensos dies d’activitat, amb múltiples jocs i propostes on infants i joves, acompanyats per les seves famílies, s’han conscienciat al voltant del reciclatge i la sostenibilitat a través de la diversió.

L’Hort de Cruells i els exteriors del Casal de la Raval de Cristo han estat els escenaris de l’esdeveniment, organitzat per l’Àrea de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Roquetes, amb el suport de l’Agència Catalana de Residus.

Protagonisme per a les escoles

En la festa han tingut especial protagonisme en la franja matinal els dos col·legis públics del municipi, com són les escoles Mestre Marcel·lí Domingo i de la Raval de Cristo. Alumnes de totes les edats han gaudit de la part més lúdica, aprenent sobre la classificació adequada dels residus des de l’interior d’un inflable gegant.

Tallers de les entitats locals col·laboradores

Tanmateix, durant l’EcoRoquetes 2024, diverses entitats locals mediambientals han ofert tallers, manualitats i demostracions per inspirar la ciutadania a adoptar un estil de vida verd i ecològic. Les entitats participants en aquesta primera edició del certamen han estat el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Obre’t Ebre, Segona Volta i EducaPorts.

Jordi Allepuz: “Buscàvem que es pogués aprendre xalant”

El regidor de Gestió Ambiental de Roquetes, Jordi Allepuz, s’ha mostrat satisfet pel transcurs de la primera edició de l’EcoRoquetes. “Buscàvem que es pogués aprendre xalant, sobre pràctiques sostenibles cap al medi ambient i la cura del planeta, coincidint amb unes dates on se celebren molts de dies mundials relacionats amb la temàtica”, ha indicat.

En la mateixa línia, ha posat en valor i agraït la participació activa de la ciutadania tant de Roquetes com de la Raval de Cristo durant els dos dies de l’activitat, apuntant que des de l’Ajuntament es treballarà per poder consolidar i ampliar la programació de la festa de cara els propers anys.

Screenshot

Altres notícies que poden ser del teu interès…

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

El nou Recull Roquetes, ja disponible!

Es repartirà des d’avui a domicili als nuclis urbans de Roquetes i la Raval de Cristo, mentre que els veïns dels disseminats poden recollir-lo a...