Decisions incompreses

Quan formes part d’un govern, en aquest cas el municipal, fa que hagis de prendre decisions que, de vegades, fan difícil la seva comprensió, acceptació, o fins i tot comporten rebuig per una part de la nostra ciutadania.

Aturar una activitat econòmica, i fins i tot clausurar-la definitivament si cal, no és una decisió fàcil. Però per damunt del dret a exercir una activitat, comercial, lúdica o d’oci, ha d’haver la garantia que aquesta no produirà cap perjudici a terceres persones, de forma continuada, ja sigui una comunitat de veïns o un conjunt de vivendes ubicades a l’entorn de l’activitat.

I és aquí, on l’Ajuntament ha d’adoptar la decisió que correspongui i sigui el més justa possible, encara que, és evident, no satisfarà el conjunt de la ciutadania. Sempre hi haurà qui es considerarà perjudicat per la decisió que finalment s’adopti, ja siguin els ciutadans afectats o els que en gaudien, però, els perjudicats, no poden ser els que allí hi viuen de forma permanent o que ja hi estaven ubicats anteriorment a l’inici de l’activitat que crea els problemes. Problemes que els causants hauran d’evitar amb el compliment estricte de la normativa vigent, i si no és possible, canviant la seva ubicació.

I aquesta reflexió no és gratuïta, al contrari, hi ha moments en què des de l’Ajuntament s’ha de decidir si una activitat s’ha d’aturar, si un altra no es pot autoritzar, o simplement si jugar a pilota es pot fer en un lloc o no.

Segurament, aquelles persones a les que s’ha prohibit l’activitat es sentiran molestes, es queixaran, criticaran l’alcalde o el govern municipal, podran demanar explicacions i presentar la queixa o recurs corresponent per tal que l’ajuntament es pronunciï, tenen el dret de fer-ho, però al final, hauran d’entendre que aquella activitat comercial, lúdica o d’oci, no s’ha desautoritzat per què sí, sinó que s’ha fet desprès d’haver comprovat que aquella activitat sobrepassava la normativa vigent i estava produint uns perjudicis als veïns que ho havien denunciat al propi Ajuntament.

Paco Gas
Alcalde de Roquetes

Altres notícies que poden ser del teu interès…