Decidim el nostre futur i construïm un nou país.

Des de fa uns anys la celebració de l’onze de setembre –Diada Nacional de Catalunya- s’ha convertit en un esdeveniment a escala mundial on el nostre poble surt al carrer de forma massiva, pacifica i festiva per tal de reclamar, majoritàriament els últims anys, la independència de la nació catalana.
Aquest any però, tenim un altre motiu per omplir els carrers de Barcelona seguint la convocatòria que des de l’ANC, Òmnium Cultural o la mateixa Associació de Municipis per la Independència, de la qual hi forma part el nostre Ajuntament, ens han fet. Aquest motiu no és altre que la imminent convocatòria per al 9 de novembre de la consulta pel Dret a Decidir. La consulta que haurà de determinar si Catalunya esdevé un país lliure i sobirà, i per aquest motiu ens cal, ara més que mai, el suport i la col·laboració de tota la societat.
Ha arribat el moment de la implicació de tothom, de demostrar que la nostra ciutadania fa un pas endavant i que dona suport a la celebració d’una consulta pacífica i democràtica, i per a què aquesta voluntat democràtica per poder votar quedi ben clara hem d’omplir la “V” a Barcelona, però també a tots els actes que a dada poble o ciutat s’hagin convocat per a la celebració de la Diada. Només així, farem que aquest onze de setembre sigui el preludi de la Victòria final per la qual el nostre poble tant ha lluitat.
Desprès de la Via Catalana que va enllaçar milers de ciutadanes i ciutadans des del riu Sènia fins al Pertús l’onze de setembre passat, el 12 de desembre els partits polítics que representen un àmplia majoria al Parlament de Catalunya van acordar la data i la pregunta de la Consulta pel Dret a Decidir. Ara només queda que el President de la Generalitat faci la convocatòria per tal que el proper 9N totes aquelles persones què volem decidir com volem viure, poguéssim exercir un dret bàsic i essencial en democràcia: el dret de VOT.
Estem vivint un moment històric, on poden canviar moltes coses, i on es percep un futur il·lusionant que no podem deixar perdre. Volem votar el 9N per decidir quin país volem i com el volem, i per a què els nostres fills i filles, netes i nets, tinguin un futur molt millor de com nosaltres l’hem tingut.
Però per aconseguir-ho, hem de guanyar el present -9N- si volem canviar el futur!

Paco Gas
Alcalde de Roquetes

Altres notícies que poden ser del teu interès…