Roquetes es promociona amb un nou esdeveniment gastronòmic de carn de caça

El GastroCaça Roquetes tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre al Casal de la Ravaleta, amb demostracions de cuina en directe a càrrec de reconeguts xefs.

Una nova finestra per a la promoció turística, la dinamització econòmica i la gestió ambiental de la ciutat. Roquetes viurà el pròxim dissabte 5 d’octubre la primera edició del GastroCaça Roquetes, un esdeveniment gastronòmic de demostració de cuina en directe de carn de caça, a càrrec de reconeguts xefs del panorama nacional. L’acte tindrà lloc a partir de les 09.45 hores al Casal de la Ravaleta, i estarà obert tant als restauradors locals, com al públic en general. A més, també es podrà seguir via streaming a través del canal de YouTube d’Antena Caro.

La jornada estarà organitzada per l’Ajuntament de Roquetes, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Un cartell d’autèntic luxe

El certamen comptarà amb un autèntic cartell de luxe. El xef Fran López (Restaurant Villa Retiro, Xerta), amb dues Estrelles Michelin, serà l’encarregat d’encendre els fogons amb un plat que tindrà l’ànec del Delta de l’Ebre com a protagonista. Tot seguit, el també Estrella Michelin Rafel Múria (Restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) cuinarà una llebre a la Royal. Eli Farrero (Restaurant El Ventador, Barruera) agafarà el relleu per preparar un rostit de cabirol del Pallars. Per últim, Albert Boronat (Colmado, Llívia) rematarà la matinal de cuina elaborant un paté en cru de senglar de la Cerdanya.

Ivan Garcia: “Volem crear sinèrgies entre restauradors i caçadors”

Durant la presentació de la primera edició del GastroCaça Roquetes, l’alcalde del municipi, Ivan Garcia, acompanyat pel regidor de Gestió Ambiental, Jordi Allepuz, ha apuntat que l’objectiu principal d’aquest ‘show cooking’ és “crear sinèrgies entre els restauradors i caçadors”. “La carn de caça és exquisida. Volem que es pugui gaudir i menjar als restaurants de Roquetes”, ha indicat, assenyalant que l’acte servirà com a reclam per “fomentar-ne el consum”, i per tal que la gent de les Terres de l’Ebre “conegui totes les possibilitats al voltant d’aquest producte”.

A més, des del barranc de Sant Antoni, una de les múltiples localitzacions del terme municipal habitades pels animals salvatges, el batlle roquetenc ha llençat un especial agraïment “als caçadors del municipi i del territori”, tot reivindicant la importància de la seva tasca de control de les espècies cinegètiques en un moment d’explosió demogràfica, fet que contribueix a l’ajuda als pagesos en la protecció dels cultius.

Per la seva banda, el president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, José Pedro Tomàs, ha posat sobre la taula l’interès de les associacions de caçadors locals en “poder donar sortida a tota la carn de caça” que es genera setmanalment al territori. “És un producte de qualitat que cal potenciar”, ha manifestat, afegint que el certamen servirà per “mostrar la gran quantitat de plats que es poden elaborar amb aquesta carn”.

Al seu torn, el director de la jornada, Lluís Bofill, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Roquetes per un esdeveniment, ha indicat, on els cuiners i cuineres “aportaran el valor afegit”. “Hem apostat per xefs de renom perquè ajudin a conèixer les diferents opcions de cuinar grans plats amb aquesta matèria primera. La seva participació ens permetrà demostrar que la carn de caça és sostenible, gustosa i d’altra gastronomia”, ha conclòs, convidant totes les persones interessades a assistir al GastroCaça Roquetes.

Altres notícies que poden ser del teu interès…