Roquetes llueix nous murals urbans dedicats als valors

La Urbanització Torre d’en Gil acull dues noves intervencions artístiques de gran format obra de Lara Gombau,  al voltant del respecte i la igualtat.

La Urbanització Torre d’en Gil de Roquetes compta amb una nova fisonomia des d’aquest mes de setembre. L’espai llueix dos nous murals urbans dedicats als valors, obra de l’artista Lara Gombau, als exteriors de la Zona Esportiva Municipal i de l’edifici de La Ibérica. L’alcalde de la ciutat, Ivan Garcia, i la regidora d’Igualtat, Cinta Garcia, han acompanyat l’autora en l’estrena d’aquestes intervencions artístiques fixes de gran format, que recullen il·lustracions i missatges al voltant del respecte i la igualtat entre persones.

L’actuació, impulsada per l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Roquetes, i finançada a través d’una subvenció del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, ha permès realitzar un rentat de cara de la zona, amb el recobriment de prop de 350 metres quadrats de mur gràcies a les obres artístiques. A la vegada, s’han repintat i polit la resta de parets de l’entorn, fent-lo més amable.

Foment de la no violència entre persones

La regidora d’Igualtat de Roquetes, Cinta Garcia, ha explicat que el principal objectiu d’aquestes obres artístiques urbanes és el “foment de la no violència entre persones”. “Ha d’haver-hi respecte i igualtat, independentment del color de la pell, la forma corporal o el nostre pensament. La diversitat ajuda a aconseguir una ciutat més atractiva i alegre. Només així podrem crear una societat millor”, ha manifestat.

Tanmateix, Garcia ha volgut destacar la qualitat creativa de l’autora, “amb qui va haver-hi connexió i entesa des del primer moment”. “Ens trobem en un lloc molt transitat i amb constant afluència de públic, amb el camp de futbol, el Centre Cívic o la nova llar d’infants, entre d’altres equipaments.  La gent passarà per aquí, veurà i llegirà els murals, i podrà fer una reflexió d’allò que cal en el dia a dia”, ha afegit.

Per la seva banda, l’artista Lara Gombau s’ha mostrat “contenta i agraïda” a parts iguals per haver pogut expressar-se a la via pública de Roquetes. “Crec que el resultat parla per si sol. Habitualment utilitzo aquesta gamma de colors, amb tonalitats vives, però en cada cas, amb un dibuix adaptat a l’ambient d’aquell lloc”, ha expressat, tot redundant en la necessitat de fomentar avui en dia aspectes com “el respecte i la igualtat”, a través de les seves creacions.

Altres notícies que poden ser del teu interès…