La Raval de Cristo viu amb esplendor l’Ofrena de Flors i Fruits i el pregó


Nombrosa participació en l’acte central de les Festes de La Ravaleta, amb més de 750 quilos d’aliments recollits en benefici de Càritas Roquetes.

Un nucli amb autèntic esperit de poble. La Raval de Cristo ha viscut aquest dissabte l’acte central de les seves Festes Majors, l’Ofrena de Flors i Fruits i el pregó, amb una nombrosa participació d’entitats i veïns i més de 750 quilos d’aliments recollits en benefici de Càritas Roquetes. Amb inici del recorregut a la Plaça del Pare Cirera i el recinte de les Escoles com a epicentre de la celebració, la desfilada ha estat encapçalada per l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, el president de la Comissió de Festes de La Ravaleta, Carlos Sánchez, i la pregonera Anna Sastre, presidenta de l’Associació de Veïns de la Raval de Cristo.

A la vegada, també han assistit la regidora i representant de l’Ajuntament de Roquetes a la Raval de Cristo, Núria Altadill; la resta de membres de l’equip de govern i de la corporació municipal; i les pubilles, pubilletes, hereus i hereuets d’enguany de la ciutat, entre d’altres personalitats i representants.

La resta de comitiva en la desfilada

La Bandera de la Ciutat ha estat portada pels membres del Patronat de Festes de Roquetes, amb el seu president Juan Carlos Sangres al capdavant, mentre que la Societat de Caçadors la Perdiz Roquetense i els Pagesos de Roquetes s’han encarregat de portar la bandera del Patronat de Festes de Roquetes.

Per primer cop, tampoc han faltat els balls dels Gegants de Roquetes Isabel i Gregori, al ritme de la música dels Grallers de Roquetes, a qui s’han sumat els gegants i dolçainers de la colla Lo Golafre. El públic present ha pogut gaudir així mateix de les peces de la Banda de Música de la Lira Roquetense, que ha interpretat l’himne de la Raval de Cristo, en un dels moments àlgids de la tarda.

Tanmateix, també han pres part en l’Ofrena de Flors i Fruits els membres de l’Associació de Veïns Raval de Cristo, la Comissió de Festes Raval de Cristo, el Ball en línia de la Raval de Cristo, l’AMPA de l’Escola Raval de Cristo, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Roquetes, l’Associació de Dones de Roquetes, el Club Deportiu Roquetenc, el Club Futbol Sala Roquetes, el Trail Roquetes, la Penya Barcelonista Mont Caro de Roquetes, el Comerç Agrupat de Roquetes i La Ravaleta, així com a representants de fins a 7 colles i penyes diferents de les Festes de La Ravaleta.

Anna Sastre: “Vaig nàixer gairebé al mig del ball”

En el pregó de Festes, la presidenta de l’Associació de Veïns de la Raval de Cristo, Anna Sastre, ha mostrat el seu “orgull enorme” per haver estat escollida com a pregonera, en un sentit discurs on ha repassat la seva trajectòria com a membre de diverses entitats locals, i ha posat en valor la labor desinteressada que s’hi fa en aquestes. Alhora, ha afirmat tenir “una connexió especial amb La Ravaleta i les seves Festes”, fent al·lusió a una anècdota personal. “Vaig nàixer gairebé al mig del ball, un 1 d’agost, en plena festa. Soc filla d’aquí, i m’agradaria que la meva futura descendència pugui tenir la mateixa connexió que jo he tingut, tinc i sempre tindré pel meu poble”, ha desitjat amb emoció.

En el torn de parlaments també ha intervingut el president de la Comissió de Festes de La Ravaleta, Carlos Sánchez, qui ha indicat que el principal objectiu de l’organització és “crear activitats perquè pugui participar des de la persona més petita fins la més gran”. “Són uns dies de retrobament i poc dormir, on compartim menjades, ball i xalera. Les penyes i la gent donen sentit a les Festes. Cal agrair a l’Ajuntament la seva resposta a les nostres necessitats, així com a tots els col·laboradors i les persones que donen un cop de mà per fer-ho possible”, ha afegit.

L’acte ha estat conduït magistralment des de l’escenari pels presentadors del programa ‘A fer punyetes’ d’Antena Caro, Pau Sarroca i Xavi Jiménez ‘DJ Tites’, ravaleros de soca-rel que han aportat un toc d’aire fresc i humor desenfadat a una desfilada molt dinàmica.

Ivan Garcia: “La Ravaleta és un poble viu i dinàmic”

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha destacat el fet que l’any vinent coincidiran les commemoracions del 175è aniversari de la ciutat i el 50è aniversari de l’Associació de Veïns de la Raval de Cristo. “Celebrarem tant una cosa com l’altra en majúscules. Les entitats i associacions del municipi són el motor perquè puguem gaudir de les Festes, de l’esport o d’ajudar els demés”, ha subratllat el batlle roquetero.

A la vegada, Garcia ha posat en valor i donat les gràcies per la tasca que desenvolupa la Comissió de Festes de La Ravaleta. “Molta gent s’hi deixa la pell per fer una de les festes més xaladores i de major qualitat del territori. Sempre tindreu el suport d’aquest Ajuntament”, ha indicat, remarcant que La Ravaleta demostra ser “un poble viu i dinàmic” tant durant aquestes dates, com en la resta de l’any.

Al seu torn, la regidora i representant del consistori roquetenc a la Raval de Cristo, Núria Altadill, ha desmarcat l’origen etimològic de raval de la realitat del nucli. “Hi ha ravals i ravals. La Raval de Cristo ha esdevingut amb el pas dels anys una població amb escola, consultori mèdic, farmaciola, Casal, comerços i empreses. Aquest tret diferencial també es mostra en el nostre teixit associatiu, que dona una vida social, lúdica i cultural úniques. Som un poble, i us vull demanar que no defallim en aquesta empenta. Des de l’Ajuntament farem tot el possible perquè aquesta flama d’orgull de poble es mantingui sempre ben encesa”, ha asseverat.

Per últim, el director de Càritas Roquetes, Pepe Curto, s’ha dirigit als presents per agrair la seva solidaritat, a través de les aportacions d’aliments a l’organització, per tal d’atendre les necessitats de les persones més desafavorides del nostre entorn. “Atenem 50 famílies de mitjana a la ciutat cada 3 setmanes, oferint-los menjar, roba o material escolar. I tot ho podem tirar endavant gràcies a l’ajuda de la gent de Roquetes i La Ravaleta”, ha certificat.

 

Altres notícies que poden ser del teu interès…