Albert Bertomeu fa una crida “a lluitar pels somnis” en el Pregó de Festes

El pregoner emociona amb un missatge en clau vital de superació i esforç, davant prop de dos centenars de persones al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Emocions a flor de pell i riures desenfadats a parts iguals. Ningú ha quedat indiferent aquest dissabte amb el pregó de les Festes Majors de Roquetes 2024, pronunciat per Albert Bertomeu, empresari local i president de la companyia d’ample de banda i Internet ePorts. En un Saló de Plens de l’Ajuntament ple de gom a gom, amb prop de dos centenars de persones, ‘Beto’, com se’l coneix popularment, ha fet una crida “a lluitar pels somnis”, llençant un missatge en clau vital de superació i esforç, a través d’un discurs que ha commogut tots els presents.

L’alcalde de la ciutat, Ivan Garcia, ha acompanyat el pregoner durant l’acte, on també han assistit la resta de membres de la corporació municipal; una representació de les pubilles, pubilletes, hereus i hereuets d’enguany; el president del Patronat de Festes, Juan Carlos Sangres; i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, entre d’altres.

Optimisme i orgull roquetero, els pilars del pregó

L’optimisme i unes precises dosis d’orgull roquetero han estat les bases del sentit pregó d’Albert Bertomeu. Durant la lectura, on ha realitzat un repàs a la seva trajectòria personal i professional, ha fet referència a l’impuls que significa ePorts per afrontar el seu dia a dia. “És un pilar fonamental que em permet abordar i sentir-me útil per a la societat, i mirar el futur amb forces i alegria”, ha assegurat.

‘Beto’ ha prosseguit amb fermesa. “Us puc dir que no deixaré de lluitar i tenir il·lusió per allò que fem. I us encoratjo aquí i ara a no perdre mai l’esperança i lluitar per aconseguir els vostres somnis. Sols cal intentar-ho”, ha afirmat, tot arrencant el llarg aplaudiment d’un auditori expectant en tot moment que s’ha posat dempeus per ovacionar-lo.

Tampoc han faltat les paraules de gratitud per haver estat escollit com a pregoner, i li han saltat les llàgrimes dels ulls quan ha recordat la seva família, i el fort vincle que manté amb Roquetes i la seva gent. “Ha estat un honor dirigir-me a tots vosaltres, i rebre aquesta mostra d’amor i afecte”, ha assentit, tot canviant ràpidament de registre per convidar tothom “a menjar moltes punyetes” durant aquestes dates tan assenyalades.

Recollint el guant d’Albert Bertomeu, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha alabat el seu “alt grau d’implicació i voluntat de servei” amb el municipi, les entitats i les persones. “Sempre hi ets davant de qualsevol necessitat, a tota hora”, li ha expressat, posant el valor “l’esperit d’ajuda” del president d’ePorts.

Tanmateix, l’acte ha conclòs amb la signatura en el llibre d’honor de la ciutat a càrrec de ‘Beto’, i l’obsequi per part del batlle roquetero d’una talla de l’Observatori de l’Ebre al pregoner, en agraïment pel seu paper a les Festes Majors de Roquetes 2024.

Inauguració de l’exposició ‘Roquetes i els rellotges’

Uns instants abans de la celebració del pregó, en el mateix indret s’ha produït l’acte d’inauguració de l’exposició ‘Roquetes i els rellotges’, organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roquetes. Tal com ha explicat el regidor Sisco Ollé, aquesta recorda a través d’imatges la tradició de fabricació de rellotges de campanar a la ciutat, al llarg del segle XX, amb els tallers Blasco i Liza com a referents a nivell local i estatal d’aquest ofici artesanal. La mostra es podrà visitar durant totes les Festes, al Saló de Plens.

Altres notícies que poden ser del teu interès…

Un Cosso-Iris històric

Un Cosso-Iris històric

Fins a 22 carrosses de gran nivell i milers d’assistents omplen de disbauxa i gresca els carrers de Roquetes, en l’acte central de les Festes Majors...