La Biblioteca celebra un nou aniversari com a referent dels actes culturals

Més de 200 persones participen en el 17è aniversari de l’equipament i 7è Barra Llibre, en una vetllada amb projecció audiovisual històrica i concert.

La Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes ha celebrat aquest divendres el seu 17è aniversari i 7è Barra Llibre, enmig d’una gran expectació. Més de 200 persones han participat en l’acte organitzat al Centre Cívic, que ha tingut com a plat fort la projecció audiovisual ‘La Roquetes d’allà detràs. Imatges d’un passat’, gràcies al treball de recopilació de fons d’arxiu realitzat per Ramon Barberà i Jordi Aragonés, amb imatges antigues de la ciutat. A més, també ha intervingut el fotògraf Paco Boluña, amb un repàs de la seva trajectòria.

La vetllada festiva ha continuat amb el concert ‘La paraula viva i amarga’, en motiu del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés, a càrrec del cantautor Pau Alabajos, al Pati dels Til·lers.

Líders en activitat cultural

La celebració de l’aniversari i Barra Llibre també ha servit per reconèixer, novament, el paper del centre com la biblioteca pública amb major nombre d’assistents als actes culturals que programa al llarg de l’any, tant de les Terres de l’Ebre en global, com de municipis catalans amb una població aproximada de 9.000 habitants.

Concretament, segons dades extretes del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes va registrar 17.211 persones, entre el total de 692 activitats organitzades durant l’anualitat de 2023. Unes dades molt per sobre de la mitjana de la resta de biblioteques catalanes, situada en les 4.180 persones.

Ivan Garcia: “Tenim la millor biblioteca de Catalunya”

Precisament en referència a aquestes xifres, el batlle de Roquetes, Ivan Garcia, ha volgut destacar la Biblioteca Mercè Lleixà com “la millor de Catalunya”. “Multipliquem per quatre la mitjana catalana. Això és gràcies a l’equip humà que ho fa possible. Com a alcalde, només puc donar-los l’enhorabona i encoratjar-los a seguir pel mateix camí, amb una tasca importantíssima de cohesió social a través de la cultura, i per continuar sent un referent tant al nostre territori com al país”, ha indicat Garcia.

En aquest mateix sentit, el regidor de Cultura del municipi, Sisco Ollé, ha subratllat que un any més Roquetes disposa de la biblioteca “amb major dinamització cultural de Catalunya, en relació al nombre d’habitants”, tot posant en valor “la gran resposta contínua dels usuaris”. “Això ens permet oferir un producte de qualitat, com s’ha pogut veure avui”, ha indicat, tot fent referència a l’arxiu històric d’imatges que s’ha recuperat gràcies a l’edició del documental ‘La Roquetes d’allà detràs. Imatges d’un passat’.

Al seu torn, la directora de la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes, Begonya Ferré, ha mostrat la seva “felicitat” per la gran afluència de públic a la celebració de l’aniversari i Barra Llibre. “Hi ha una premissa inalterable al llarg d’aquests disset anys: què necessita Roquetes de la seva Biblioteca? Si actuem pensant en la ciutadania, aconseguim aquests números, amb xerrades, cicles de formació, tallers, clubs de lectura, farcellets de contes i tantes altres activitats. Això ho duem a terme amb els instituts, les escoles, i allà on se’ns demani. I ho fem perquè creiem en el valor de la lectura, la llengua, la literatura i la cultura per aconseguir una societat millor. I si hi afegim les persones que venen constantment a buscar lectures, confien en les nostres recomanacions i ens enriqueixen amb les seves experiències, arribem a la bonica xifra de 27.962 vegades que durant el 2023 la Biblioteca de Roquetes ha estat part de la vida dels roqueteros i roqueteres”, ha sentenciat Ferré, visiblement emocionada.

PER MOLTS ANYS MÉS D’ÈXITS A LA NOSTRA BIBLIOTECA!

Altres notícies que poden ser del teu interès…

Un Cosso-Iris històric

Un Cosso-Iris històric

Fins a 22 carrosses de gran nivell i milers d’assistents omplen de disbauxa i gresca els carrers de Roquetes, en l’acte central de les Festes Majors...