Tot a punt per l’Unicorns Pride Ebre 2024 a Roquetes

El festival arribarà en la seva tercera edició fins als 32 artistes rurals LGTBIQ+, 10 carrosses i comparses i més de 10 hores d’espectacle.

Arriba l’Unicorns Pride Ebre 2024, la tercera edició de la festa de l’orgull rural LGTBIQ+ de Catalunya que se celebrarà un any més a Roquetes. El municipi ebrenc ja ho té tot a punt per acollir aquest dissabte 8 de juny l’esdeveniment, que aplegarà 32 artistes rurals LGTBIQ+ i una desena carrosses i comparses, a més d’una vintena d’entitats i empreses en una fira temàtica, tot repartit al llarg de més de 10 hores d’espectacle.

Aquest és volum i magnitud que assolirà el festival, i que han exposat els membres de l’organització del festival en una roda de premsa que ha tingut lloc avui dijous a l’Hort de Cruells, on s’han detallat totes les activitats preparades i que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia; la regidora d’Igualtat de la ciutat, Cinta Garcia; el president d’Okay Productions, Roger Font; i La Mega Pubilla.

Ivan Garcia: “És un festival en creixement i plenament consolidat”

Durant la prèvia, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha volgut remarcar tant el “creixement” com la “plena consolidació” del festival, fet que el converteix en un esdeveniment “de primer nivell” a Catalunya, ha afirmat. Tanmateix, ha destacat els papers que hi tindran dues roqueteres, com son l’exfutbolista del FC Barcelona Alba Vilàs com a pregonera, i Montse Marro dintre les actuacions de la vetllada.

Alhora, Garcia no ha deixat escapar l’ocasió per animar “tothom a participar amb civisme de la rua i de la festa, perquè sigui un nou èxit”, tot recordant que el cas de Roquetes ha estat inspirador per altres localitats de les Terres de l’Ebre per “començar a donar passos per la visualització del col·lectiu LGTBIQ+”.

Al seu torn, la regidora d’Igualtat de Roquetes, Cinta Garcia, ha posat l’accent en el fet que el festival transmet la possibilitat de poder “estimar de moltes maneres”. “La diferència ha de ser respectada per tothom”, ha subratllat, tot remarcant “l’acceptació i popularitat” que ha tingut l’esdeveniment a la ciutat des de la seva arrencada. En l’aspecte artístic, la regidora ha assenyalat com a motiu de felicitació les actuacions d’artistes del programa Eufòria, ja que “arrossegaran un públic familiar” en la primera franja horària de l’esdeveniment.

Paral·lelament, ha recordat l’objectiu d’aconseguir que sigui “una festa sostenible”, amb gots reutilitzables per tal de reduir al màxim la generació de residus.

Per la seva banda, el president d’Okay Productions, Roger Font, ha qualificat l’Unicorns Pride Ebre com una marca “de referència de l’orgull rural a nivell de tot Catalunya”. “Festivals com aquest donen aquest altaveu i visibilitat necessària a persones del col·lectiu i artistes que necessiten dignificar les seves disciplines artístiques”, ha manifestat, donant rellevància al fet que aquesta tercera edició permetrà “combinar artistes emergents ebrencs amb d’altres de molt de renom”. A la vegada, ha volgut tenir un agraïment per la col·laboració tant de l’Ajuntament de Roquetes, com de totes les institucions involucrades en la cita.

Per últim, La Mega Pubilla ha anunciat la importància d’aquesta edició, on celebrarà a Roquetes l’efemèride del seu vintè aniversari com a vedet, amb una carrossa pròpia i un número especial on repassarà tota la seva trajectòria.

Les activitats, al detall una per una

La concentració de carrosses i comparses està prevista a les 17.30h al carrer annex a l’Hort de Cruells. Serà just en aquest parc emblemàtic de la ciutat on es farà la concentració de persones participants en la rua. A partir de les 18.00h es farà la lectura dels manifestos, els parlaments institucionals i, com a novetat, el pregó a càrrec d’Alba Vilàs que, natural de Roquetes, ha estat una referent de visibilitat LGBTI+ en el món de l’esport a través del futbol femení al FC Barcelona però també en el món de l’educació, a les escoles que ha treballat.

A les 18.30h està previst que arrenqui la rua amb més de 10 entitats participant al Concurs de Carrosses i Comparses. La rua durarà una hora i farà diverses parades perquè el jurat pugui contemplar-les per valorar els quatre premis que repartirà. La carrossa de l’organització comptarà amb la drag Maria Espetek com a DJ.

De les 19.30h i fins les 04.30h de la matinada tindrà lloc el Festival Unicorns Pride Ebre 2024 al pati de l’escola Marcel·lí Domingo de Roquetes, on hi haurà actuacions de més de 32 artistes rurals LGBTI+ de Catalunya. L’Associació Cultural i LGBTIQ+ Okay Productions ja va donar a conèixer totes les artistes que participen en aquesta edició. Les caps de cartell son Sharonne (Drag Race España, Reinas al Rescate), Sofia Coll (Benidorm Fest 2024 i Eufòria 2023), i Hugo Marlo (Eufòria 2024, Got Talent i La Voz 2019). El cartell arriba replet de talents coneguts i nous descobriments de la Catalunya Rural com els eufòrics Domènec Bis i Elena Escorcia i cares conegudes com les de Montse Marro (Roquetes) i Oliver Over (@Itslluisvi). També assistiran La Perra y el Cari (Factor X), com a visitants per donar visibilitat al seu model de família, d’una parella masculina amb fills.

Enguany es dona continuïtat a l’espectacle Bingo amb ploma amb les drags Steinburg i Divax que sortejaran viatges, productes i experiències úniques durant el joc. Nous talents: Aleix Riesco & Dancing Queens, els nous temes de Damas de España i el cos de ball del tarragoní Adrià Roca. La nit comptarà amb DJ’s de renom com el de Lisaa QueR (Vinaròs) i Alex Marteen (Lleida). Les presentadores seran La Mega Pubilla, Mar Lolailo i Oriol Maurici. S’encarregaran d’unir espectacles i activitats com la III Cursa del Xupito o la III Cursa de Tacons.

El recinte comptarà amb dos punts lila i irisats de la mà de Núria Sorribes, amb la Caravana La Vandida, i de la pròpia organització amb la Caravana Punt Lila i Irisat amb un espai d’atenció individualitzada.

Durant la jornada es realitzaran activitats paral·leles amb entitats i empreses que ofereixen tallers, maquillatges o serveis en directe a la pista.

La inauguració del festival serà molt especial

El festival enguany està dedicat a homenatjar les entitats LGBTI+ rurals del país i representar la diversitat a través de les persones que formen part de la comunitat a través d’accions i cossos. La campanya va durar sis mesos a través de les xarxes i clourà amb el desenllaç final d’un vídeo del realitzador Marc Font que es projectarà tot just arrencar el festival. El vídeo va acompanyat d’una coreografia en directe de la mà del cos de ball tarragoní dirigit pel coreògraf Adrià Roca i que serà l’encarregat de fer la cerimònia inaugural del festival amb un medly molt especial.

Foodtrucks i novetats en la ubicació dels parlaments

Es mantindran els espais del festival però es concentraran tots els parlaments i el pregó a l’Hort de Cruells. L’espai del pati de l’Escola Marcel·lí Domingo serà el lloc on transcorre el contingut artístic. També hi haurà 6 foodtrucks que contemplen opcions veganes i intoleràncies o al·lèrgies.

Tots els horaris

HORES ACTIVITATS
17.30h Concentració de les Carrosses i els Comparses a l’Hort de Cruells
18.00h Inici dels parlaments institucionals i el pregó a l’Hort de Cruells
18.30h Rua de Carrosses i Comparses per Av. Port del Caro, Carrer Major i Carrer Pare Romanyà
19.25h Arrenca el Festival Unicorns Pride Ebre al Pati de l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes
19.45h III Cursa dels Tacons
20.50h Bingo amb ploma
23.40h III Cursa del Xupito
04.30h Tancament festa

 

Altres notícies que poden ser del teu interès…

Un Cosso-Iris històric

Un Cosso-Iris històric

Fins a 22 carrosses de gran nivell i milers d’assistents omplen de disbauxa i gresca els carrers de Roquetes, en l’acte central de les Festes Majors...