Roquetes viu l’estrena de la mitja marató ‘21K Lo Port’

Un total de 115 atletes participen en la primera edició d’aquesta dura prova, amb un desnivell positiu de 1.200 metres i final al refugi de Caro.

El nucli urbà de Roquetes, la Urbanització els Pilans i les exigents rampes de la pujada a Caro han acollit aquest diumenge el pas de la primera edició de la mitja marató ‘21K Lo Port’. Un total de 115 atletes han participat en l’estrena d’aquesta dura prova de 21 quilòmetres sobre asfalt, amb inici a Tortosa, un recorregut amb un desnivell positiu de 1.200 metres i final al refugi de Caro de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) ‘Pepito Anguera’, sota una intensa boira.

Desenes d’aficionats s’han aplegat a l’Avinguda del Port de Caro i els carrers Major i Diego de León, de la ciutat de Roquetes, per animar els participants de la mitja marató, que ha recuperat el traçat de la desapareguda Cursa del Llop.

L’esdeveniment ha estat organitzat pel club Atletisme Terres de l’Ebre (ATE), amb la col·laboració dels Ajuntaments de Tortosa i de Roquetes.

Lluisma Mas i Laia Andreu, els vencedors absoluts

Els guanyadors absoluts de la primera edició de la mitja marató ‘21K Lo Port’ han estat Lluisma Mas (Montbike Amposta), amb un temps d’1h33’19’’, en categoria masculina; i Laia Andreu (Club Atlètic Vic i Centre Excursionista Solsonès), que ha aturat el cronòmetre en 1h57’27’’ en categoria femenina.

Així mateix, també han destacat els resultats de dos atletes del Trail Roquetes, Enric Caballé, que ha acabat en tercer lloc en categoria absoluta masculina, amb un temps d’1h38’19’’, i Iris Pérez, primera classificada en Sènior femení, amb 2h14’59’’.

Paral·lelament, també s’ha organitzat una marxa d’onze quilòmetres de distància, amb sortida des del barranc de Carreretes.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, i la regidora d’esports del municipi, Sonia Andrade, han pres part en l’entrega de trofeus i medalles als campions i campiones, a la línia de meta, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora del consistori tortosí Marga Abelló.

 

Altres notícies que poden ser del teu interès…

Un Cosso-Iris històric

Un Cosso-Iris històric

Fins a 22 carrosses de gran nivell i milers d’assistents omplen de disbauxa i gresca els carrers de Roquetes, en l’acte central de les Festes Majors...