seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

L'ajuntament de Roquetes no cobrarà la plusvàlua a les persones que es quedin sense habitatge a causa de l'execució hipotecaria per part de les entitats bancàries.

Categoria principal o arrel: Altres Notícies Àrees Categoria: Notícies generals Publicat el Dimecres, 04 Juny 2014

AjuntamentL'ajuntament de Roquetes va aprovar en la darrera sessió plenaria, crear un fons de contingència per eximir de pagar la plusvàlua, a les persones que per culpa de la conjuntura econòmica actual no puguin fer front al pagament de les seves hipoteques i es quedin sense habitatge quan les entitats bancàries portin a terme l'execució hipotecaria. Tot i que les entitats bancàries es queden l'habitatge de les famílies que no poden pagar la seva hipoteca, aquesta transmissió de l'habitatge està subjecta al pagament d'un impost, que segons la llei actual han d'assumir les mateixes famílies desnonades.


Des de l'equip de govern de Roquetes, format per ERC i CIU, el portaveu d'ERC, Sisco Ollé, va denunciar que "els afectats es queden sense diners, en part de la hipoteca pagada, sense casa i a més a més han de pagar la plusvàlua, quan els bancs ja han fet el seu benefici i el lògic seria que per als bancs en aquest cas, hi hagués alguna una llei que els digués que paguessin ells la plusvàlua i no l'usuari".

http://youtu.be/8QQ5nVAGWTI?t=5m2s
Tot i la crisi actual i les fortes retallades que han patit els ajuntaments, que no els permet fer polítiques socials, des de l'equip de govern de Roquetes, el portaveu Sisco Ollé anunciava que "malgrat aquestes restriccions pressupostàries tan fortes, davant d'un fet tan greu com aquest, que és de jutjat de guàrdia, com a mínim des de l'equip de govern de Roquetes, es pugui donar resposta a aquestes situacions tan perverses que porta als afectats a situacions extremes i malgrat que per a temes socials l'ajuntament no té diners, els rescatarà d'altres partides per donar suport a aquestes injustícies socials produïdes pel mateix sistema ".

http://youtu.be/8QQ5nVAGWTI?t=5m51s
Les bases reguladores d'aquests ajuts seran efectives d'aquí a un mes, un cop hagi transcorregut el seu període d'exposició pública.