Jornada al Parc Natural dels Ports sobre "Noves tecnologies en geomàtica aplicades a l'estudi del patrimoni natural".

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 09 Novembre 2016

El Parc Natural dels Ports amb la col·laboració de l'empresa 4Datum Investigación y Desarrollo van realizar, el divendres 28 d’octubre, a la sala d'actes del Parc Natural a Roquetes, una jornada tècnica gratuïta sobre noves tecnologies en el camp de la geomàtica aplicades a la caracterització i estudi del patrimoni natural. En els últims anys, la creixent aparició de noves tècniques i tecnologies aplicades a l'estudi, caracterització i anàlisi de les formes del medi ha significat un gran pas en la millora i qualitat dels processos de documentació i registre del patrimoni en diferents àmbits. Fes clic per veure el vídeo i les fotos.

En aquesta jornada es van exposar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies, com l'ús dels vehicles aeris tripulats remotament (drons), els làser escàner (Light Detection And Ranging) i les tècniques de fotogrametria digital automatitzada (Structure from Motion-Multi view stereo) com a eines per a la realització de projectes de documentació i registre del patrimoni natural. Durant la jornada es van fer dues xerrades, "Integració de mètodes en la geografia física" a càrrec del Dr. Damià Vericat Querol, del Grup de Recerca de Dinàmica Fluvial (RIUS) de la Universitat de Lleida i "Exemples pràctics d'aplicació de tècniques SfM i la tecnologia dron en el camp ambiental", a càrrec de Josep Sabaté Balsells, de l'empresa 4Datum Investigación y Desarrollo, SL.

Finalment es va fer la sessió pràctica,"Procediments i tècniques per operar adequadament amb la tecnologia dron", a càrrec de Daniel Mansilla Cardona i Josep Sabaté i Balsells, membres de 4Datum Investigación y Desarrollo SL. La jornada Noves tecnologies en el camp de la geomàtica aplicades a la caracterització i estudi del patrimoni natural, es va encetar amb la presentació que va realitzar l'alcalde de Roquetes, Paco Gas.