La Roquetera Mercedes Chavarria Mercè rep la Medalla Centenària.

Categoria principal o arrel: ROOT Categoria: Altres Notícies Àrees Publicat el Dimecres, 21 Setembre 2016

Aquest dimarts 20 de setembre de 2016, coincidint amb el dia de l'aniversari dels cent anys de la Roquetera Mercè Chavarria Mercè, se li ha fet un homenatge al seu domicili amb la presència de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, el qui li ha fet entrega d'una placa commemorativa dels 100 anys juntament amb la Medalla Centenària en representació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

També ha estat present a l'acte el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, que li ha lliurat una escultura de la comarca i la Treballadora Social, Montse Grau, que li ha fet entrega d'un ram de flors.
En acabar l'acte s'ha celebrat un refrigeri on la Sra. Mercedes ha participat activament en la celebració i ha manifestat estar molt emocionada.
Mercedes Chavarria Mercè va nàixer a Roquetes el 20 de setembre de 1916, es va casar amb el Sr.Cesari Lleixa Royo. Del seu matrimoni van nàixer 3 fills: Joaquin, Cesari i Mercè Lleixà Chavarria. Té 6 nétes. Es va quedar vídua als 49 anys i la seva filla, Mercè Lleixà, coneguda actriu catalana que dóna nom a la Biblioteca de Roquetes, va morir l'any 2009.
Mentre vivia el seu marit era mestressa de casa però en quedar-se vídua va haver de posar-se a treballar i va obrir una botiga de queviures al carrer Rebull, que la va mantenir activa fins que va jubilar-se.
Posteriorment a la jubilació, passava llargues temporades a Barcelona amb la seva filla Mercè però, després de la seva mort, va decidir tornar a viure a Roquetes i, actualment viu en companyia del seu fill Cesari.