Rutes

Categoria principal o arrel: Portal Categoria: Parc Natural Els Ports Publicat el Dijous, 20 Desembre 2007

Podem realitzar diverses rutes a peu que ens permetran conèixer ....

Ruta 1: A peu per un massís singular

Aquesta ruta a peu ens permetrà gaudir de la vessant E, del Massís del Port, amb vistes panoràmiques a la Vall de l’Ebre, el seu Delta i a la Mediterrània, recorrent un tram del GR-7 (senders de gran recorregut), per a després passar a la vessant W, on creuarem per les ombries de boscos de pi roijal, amb panoràmiques a l’interior del Massís i a les terres de la comarca de Matarranya (Terol).

Km. 0 Carretera de Roquetes al Reguers (T-342).
Km. 4 Trencall a l’esquerra per pujar al Mont-Caro, (20 km. alt. 1.447 mts.)
Km. 14 Font del Caragol i monument a la cabra salvatge. Magnífiques panoràmiques de la Vall de l’Ebre.
Km. 19 Trencall a la dreta, a l’esquerra trobarem la carretera que condueix al cim de Caro (1.447 mts.), continuarem per la dreta, passant per la urbanització dels Ports, deixant a la dreta el restaurant Pous de la Neu, el refugi de Caro (UEC) i a l’esquerra el restaurant de l’Esquirol.
Km. 21,8 Trencall a l’esquerra on trobarem la cruïlla amb el camí Forestal (Fredes-Beseit), agafarem aquest camí forestal.
Km. 22 Coll de la Carrasqueta (1.100 mts.), deixarem el cotxe a l’esplanada per iniciar l’itinerari a peu.

 

01.00 hores Coll de la Carrasqueta (1.100 mts.), anirem pel sender balitzat GR-7, direcció a Fredes SE
00.25 hores Coll dels Pallers (1.210 mts.) esplèndides vistes del Delta de l’Ebre, el Montsià, Vinaròs i Penyíscola al SE. Seguirem pel GR-7 direcció S, fins la Cova del Vidre. Durant el trajecte podrem observar els barrancs de Cova Pintada, d’Orió i de Barretes amb forts desnivells, el sender transcorre tortuós. Podrem observar les ombries d’Avellaners i Teixos, aquest últim indicador d’una climatologia diferent a l’actual.
01.35 hores Cova del vidre (1.060 mts.), s’han trobat restes d’utensilis del neolític, cova que encapçala el barranc de Barreteres. Direcció SW seguirem pel sender GR-7, aquest cop ens portarà per un camí forestal fins a la font de la Llagosta.
01.55 hores Font de la Llagosta (1.020 mts.), aflorament d’aigua important, hi ha construïdes vàries basses per recollir l’aigua, la font la trobem al final de l’última bassa.
A 70 mts. aproximadament deixarem el GR-7 per agafar un altre sender balitzat amb vermell, hi ha que fixar-se bé en l’entrada direcció NW.
02.30 hores Coll de l’Embarronat (1.217 mts.) direcció NE el Marturi (1.348 mts.) al S la Mola del Boix (1.340 mts.), al N la Mola de Catí (1.325 mts.) i al NW les Gúbies de Regatxol (riu Ulldemó) i la comarca del Matarranya.
Direcció SW continuarem sense deixar el sender fins trobar una cruïlla, agafarem el sender de la dreta direcció NE, indicador a Cova Avellanes, baixarem per la drecera.
02.37 hores A la dreta direcció NE prendrem el sender balisat amb vermell fins a Cova Avellanes, pujarem suaument paral·lels al Marturi per la vessant NW.
03.12 hores Arribarem a un Coll (1.200 mts.) aproximadament. La drecera gira direcció E per uns bancals. Planejant iniciarem el descens fins els Bassis o font del Marturi (1.170 mts.) aproximadament.
03.20 hores Font del Marturi, a l’estiu raja molt poc. Deixarem els Bassis a la dreta, no hem d’agafar la drecera que puja direcció NE, ens portaria al Marturi, agafarem la drecera direcció N i baixarem directes a Cova Avellanes (1.000 mts), fort desnivell.
03.40 hores Cova Avellanes al Coll de la Carrasqueta pel camí forestal (Fredes-Beseit-Caro), direcció NE, 2 km. aproximadament.
04.20 hores Coll de la Carrasqueta, fi de l’itinerari a peu.