Parc Natural dels ports

Categoria principal o arrel: Portal Categoria: Parc Natural Els Ports Publicat el Divendres, 30 Novembre 2007

Per als amants de la natura, el terme de Roquetes gaudeix d'indrets incomparables. El port de Roquetes, situat a l'oest de la població i en el massís conegut pel Port, ofereix una varietat de possibilitats, ja sigui per al simple esbarjo o per la pràctica del muntanyisme.

Els llocs més coneguts i de fàcil accés són la pujada a Caro, des d'on es pot apreciar el Delta de l'Ebre, el barranc de Regatxol i la font de cova Avellanes, indrets situats a la part alta del massís. Situant-nos al sud-oest del cim de Caro, podem gaudir del barranc de les Valls, conegut també per barranc de la Galera. A l'est, el barranc de la Caramella, i al sud-est el barranc de Covalta.

Més espectaculars i amagats se'ns presenten altres paisatges com el racó del Moro, el clot de l'Hospital, el Racó de l'Avellanar o el mateix Racó d'Aigua Donzella amb llegenda inclosa.

Hi trobem també les impressionats cingleres salvatgines que ofereixen aquests barrancs de la Caramella, Lloret i Covalta, passant per coves com la d'Ebre, Pintada i la més coneguda Cova del Vidre, situada a la capçalera del barranc de Barretes, on es trobaren restes neolítiques.

No cal dir l'agradable que resulta poder-hi trobar de forma espontània el porc senglar, la cabra salvatge, l'àliga, el voltor i tants d'altres ocells i petits animals gaudint lliurement l'entorn natural que els envolta.

Garantia de l'espectacularitat, bellesa i atractiu d'aquestes muntanyes ho demostra el fet que part del massís del port està inclòs en el recorregut internacional "Senders de Gran Recorregut G.R.7". Aquest sender, que passa solament per petits pobles, camins forestals i corriols, va des de la Plaça major de Viena (Austria) fins a Fredes (serralada prelitoral catalana), travessant d'aquesta forma Suïsa, França i Andorra fins arribar a Catalunya.