seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Centre Obert

Categoria principal o arrel: Qualitat de Vida Categoria: Qualitat de Vida Publicat el Dilluns, 15 Febrer 2010

El ple de l'Ajuntament de Roquetes, en la sessió ordinària realitzada el dia 29 d'abril de 2008 va aprovar la creació del servei del Centre Obert i el seu reglament regulador.

El Centre Obert de Roquetes neix amb la voluntat d'oferir als xiquets i les xiquetes del municipi un espai i unes activitats adients per aprofitar i disfrutar del seu temps lliure.

Estem situats a la 1a. Planta del Centre cívic i, per tant, tenim els avantatges d'estar en un entorn ajardinat, amb un parc infantil... Disposem de dues aules i compartim l'edifici amb associacions i entitats diverses, amb la biblioteca municipal, l'emissora de ràdio... la qual cosa facilitarà que els xiquets i xiquetes coneguin tots aquets recursos de més aprop i hi puguem realitzar activitats conjuntes. I així poder fer realitat un dels nostres objectius, com és la socialització i participació en les activitats que es realitzen al municipi.

Les activitats que volem dur a terme en el Centre Obert es dividiran en tres moments:

  • Quan els xiquets i xiquetes arriben, mengen el seu berenar i descansen una mica de les classes que han fet.
  • Després arriba el moment de fer els deures escolars, qui en tingui. I qui no, farà algun tipus de reforç de les matèries que porta més fluixes. També serà el moment d'oferir-los hàbits i tècniques d'estudi que els ajudin a millorar el seu rendiment escolar i a treballar amb major autonomia.
  • I l'última part de la tarda serà la que dedicarem a fer tallers, manualitats, jocs...


No per ser l'últim moment de la tarda, aquest és el menys important. Cal tenir present que el joc és un factor educatiu i formatiu bàsic per el bon desenvolupament de la personalitat del nen. Aquest contribueix al creixement físic, mental i social del nen i nena i és un mitjà per aprendre a viure.

Del joc també destaca la seva dimensió social, participativa i comunicativa.

Dintre d'aquestes activitats, en realitzarem de tipus diversos:

 

  • De predomini físic: carreres, jocs de pilota, de corda, bitlles, petanca...
  • De predomini tècnic: treballs manuals, confecció de joguines, treballs artístics...
  • De predomini cultural: teatre, relaxació, balls, jocs de taula, lectura...

Tot aquest ventall d'activitats que es vagin programant tindran com a nucli vertebrador una temàtica o centre d'interés concret que s'anirà treballant durant aquest temps d'una manera lúdica, entretinguda, participativa...

Totes aquestes activitats que es realitzaran al Centre Obert van dirigides a alumnes d'entre 6 i 12 anys i es poden disfrutar de manera gratuïta.

El Centre Obert es va posar en funcionament el 5 de maig de 2008, de dilluns a divendres de 17 a 20h. I l'equip que posa en marxa aquest projecte està format per dues educadores.

 

Una de les primeres activitats que volem realitzar des del Centre Obert és la celebració del dia del Joc el 28 de maig. I ho volem fer d'una manera especial i oberta a tots els xiquets i xiquetes del municipi.

Sabem que jugar és una font inesgotable de plaer, alegria i satisfacció, que permet un creixement harmònic del cos, la intel·ligència i la sociabilitat. Ara i sempre el joc és i ha estat un element fonamental en el desenvolupament de les persones.

 

Per això pensem que és un dia que podem aprofitar per passar-ho molt bé jugant a allò que més ens agrada i amb les persones que preferim. Pots jugar amb gent gran, amb gent menuda, amb gent com tu, en grup i en solitari, tant si ets una institució, una escola o una empresa…

Esteu ben atents a noves notícies sobre com celebrarem aquest dia!

 

Projecte Centre Obert de Roquetes
Resum projecte

El nostre blog