Programa d’assessorament integral i dos cicles de seminaris a les empreses

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Dilluns, 19 Octubre 2020

El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, posa en marxa aquesta tardor un programa d’assessorament integral dirigit a microempreses i pimes. Es tracta d’un programa d’assessorament professional i individualitzat que, a través d’assessors experts, permetrà millorar la gestió, el funcionament i la competitivitat d’una desena de negocis.
Aquest programa va adreçat a microempreses, autònoms i pimes amb un mínim de dos anys d’activitat que presenten necessitats de creixement, diversificació o estancament econòmic. Per participar en el programa, les empreses no han de superar els 25 treballadors i una facturació inferior als 10 milions d’euros. Les empreses interessades han de realitzar la inscripció a través del web Baix Ebre Avant (www.baixebreavant.cat).
Concretament, el programa d’assessorament s’estructura en quatre fases: diagnosi prèvia; definició d’objectius i planificació; assessorament i suport en l’execució d’accions concretes i tancament i recomanacions. Aquesta actuació està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.
També aquest mes d’octubre, Baix Ebre Avant començarà dos cicles de seminaris: un sobre transformació digital i indústria 4.0 adreçat a la indústria manufacturera i un altre per professionalitzar les empreses del Baix Ebre. Pel que fa al cicle de seminaris sobre transformació digital inclou quatre sessions que tindran lloc entre els mesos d’octubre i novembre al viver d’empreses Baix Ebre Innova. Unes sessions que tenen l’objectiu de capacitar les empreses manufactureres en els conceptes, tecnologies i metodologies vinculades a la transformació digital i la indústria 4.0 per millorar la competitivitat, promoure una ocupació de qualitat i dinamitzar econòmicament el territori.
Finalment, el seminari per professionalitzar les empreses inclou sis sessions, que es duran a terme entre els mesos d’octubre i novembre. L’objectiu d’aquest cicle de seminaris és capacitar les empreses en coneixements que reforcen el desenvolupament de la seua activitat empresarial, milloren l’eficàcia i eficiència del seu negoci i impulsen el seu creixement empresarial per tal de generar una ocupació digna al territori.