Participació en programes d'acceleració empresarial

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Dimecres, 18 Setembre 2019

Us interessa participar als programes d'acceleració empresarial que la Diputació de Tarragona iniciarà aquest proper mes d'octubre? Voleu formar part d'alguna de les tres acceleradores empresarials?

La Diputació de Tarragona disposa de dues acceleradores horitzontals al Camp de Tarragona (CampTgnUp) i a Terres de l’Ebre (EbreUp) i una tercera de format vertical especialitzada en temàtica d’economia circular amb seu a Tarragona.

Aquestes acceleradores està previst que comencin la seva formació a les startups seleccionades a partir de la segona setmana d’octubre, una formació que s’anirà realitzant al llarg d’aquest darrer trimestre de l’any.

Aquests tres programes d’acompanyament tindran sis mesos de durada aproximada, entre la fase de formació i de mentoria, i estan adreçats a startups del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. 

  • El programa formatiu es durà a terme de la mà d'experts i es divideix en set mòduls amb els qual les empreses tractaran temes de metodologies emprenedores, fonaments economicofinancers, fonts de finançament, màrqueting, dimensió tecnològica de l’empresa, aspectes legals i comunicació i gestió de persones.
  • Les mentories començaran en acabar l'etapa formativa, iniciant-se amb una reunió prèvia de cada startup amb els seus mentors i continuaran al llarg de les properes setmanes amb l’objectiu de realitzar una anàlisi en profunditat de cada projecte, definir el punt d’inici i fixar els objectius a assolir.

Els programes d’acceleració consisteixen en programes d'acompanyament a startups amb projectes innovadors i/o startups amb un alt impacte tecnològic i amb l’objectiu d’afavorir el seu creixement. Es tracta d'un espai de trobada, formació, assessorament i treball en xarxa on es valora que la idea de negoci sigui innovadora, amb visió internacional, amb un equip motivat i on, preferiblement, el producte o servei ja facturi.

Al llarg del programa, i en tot moment, s’ofereix acompanyament intensiu i individualitzat del pla de treball  per part de personal tècnic especialitzat, oferint a les empreses seleccionades un conjunt de serveis orientats a afavorir el seu creixement, maduració i desenvolupament del model de negoci.

També es realitzaran diverses trobades entre els participants al programa i empreses consolidades del territori que els permetrà establir sinergies i possibles oportunitats de negoci conjuntes.

Si com a startup esteu interessats en poder formar part de les acceleradores enguany i creieu que podeu encaixar en aquest perfil buscat no dubteu en posar-vos en contacte amb la Unitat d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona.