A Roquetes es formaran 18 demandants d’ocupació per conduir activitats físicoesportives als Ports i el Delta

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Notícies de dinamització econòmica Publicat el Dijous, 07 abril 2016

img 1890fbL'alcalde de Roquetes, Francesc Gas i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, han inaugurat el dia 1 d'abril un curs de formació que pretén dotar el sector turístic de personal amb coneixements específics del  territori per desenvolupar activitats  per itineraris de baixa i alta muntanya.

El turisme encara és un filó a seguir explotant. “Les activitats esportives tant als Ports com al delta de l’Ebre van en augment i necessitem gent preparada que tingui la capacitat de guiar aquestes activitats o fins i tot crear empreses per generar noves ofertes turístiques”, ha indicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu.

L’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, ha animat els participants a aprofitar aquest curs per trobar posteriorment una feina estable dins un sector que té moltes potencialitats a les Terres de l’Ebre.

 

El programa Baix Ebre Avant qualificarà 18 demandants d’ocupació per conduir activitats físicoesportives als Ports i el Delta

Aquesta qualificació en conducció d’activitats físicoesportives en el medi natural, promoguda pel Consell Comarcal del Baix Ebre a través del projecte Baix Ebre Avant, té com a objectiu capacitar els participants amb coneixements teòrico-pràctics per inserir-se laboralment amb garanties, millorant les seves competències.

Tot i els potencials turístics que té el Baix Ebre amb els parcs naturals dels Ports i el Delta de l’Ebre encara hi ha una manca de creació de producte turístic articulat i orientat a la demanda, així com de professionals del sector. Aquest és un dels dèficits que vol resoldre aquesta nova qualificació subvencionada per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

De les 49 persones inscrites se n’han seleccionat 18 que són les que el dia 1 d'abril han iniciat la formació a l’edifici de l’antic Ajuntament de Roquetes.  En concret, la formació consta 400 hores, de les quals 80 corresponen a pràctiques no laborals en empreses del sector.