Presentació cultura

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Cultura Publicat el Dijous, 26 Novembre 2009

Roquetes des del punt de vista cultural és ja un referent no només a nivell de les Terres de l’Ebre, sinó també de Catalunya.
Primer a partir del folklore.
La jota com a element distintiu ebrenc ho és també com a referent a Roquetes pel que fa la jota cantada; primer amb el cantador de jota improvisada Pepe Garcia “Lo Canalero” (mort el 2004) considerat un dels grans mestres de la improvisació, com també per la jota de Roquetes vinc, de Roquetes baixo popularitzada pel grup de música tradicional Quico el Célio, el noi i el mut de Ferreries. A més des de l’àmbit de la música tradicional, Roquetes és coneguda a nivell dels Països Catalans pel certamen de música tradicional Tradicionàrius que es va realitzant cada mes d’agost des de l’any 1992 inenterrompudament.

Segon, des de fa cent anys (1907), una institució com la Lira de Roquetes és la degana de les associacions culturals de Roquetes i juntament amb la seva banda de música ha portat el nom de Roquetes fora de les comarques ebrenques.

Des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Roquetes pretenem donar a conèixer que es fa des de dins del nostre municipi cap a fora i que es fa fora. Establir una xarxa de dinamització cultural a partir d’allò que promovem des del mateix ajuntament, com des dels diferents ens culturals municipals: biblioteca municipal, centres educatius, entitats, casals municipals, associacions de veïns.

Volem fer de Roquetes un referent cultural dins i fora de les comarques de l’Ebre.

Sisco Ollé
Regidor de Cultura