Ajornament de la hipoteca, préstec o crèdit

Categoria principal o arrel: Informació Subvencions Categoria: Subvencions a particulars Publicat el Diumenge, 28 Juny 2020

Ajornament del pagament d'hipoteques, préstecs no hipotecaris i targetes de crèdit

És una moratòria en el pagament de les quotes de les hipoteques contractades per a la compra de l’habitatge principal, dels préstecs no hipotecaris i de les targetes de crèdit que poden demanar les famílies que pateixin una reducció en els seus ingressos per causa de la COVID-19.

Administració que promou la mesura: Govern d'Espanya

Més informació

Aquesta mesura estableix el següent:

  • La suspensió del pagament de les quotes mensuals de la hipoteca (amortització de capital i interessos), el préstec no hipotecari o el crèdit durant el termini de tres mesos, sense perjudici de les pròrrogues que es puguin acordar per part del govern espanyol si s’allarga l’estat d’alarma.
  • La no meritació d’interessos en el període extraordinari de suspensió del pagament.
  • La impossibilitat del cobrament d’interessos moratoris.
  • La impossibilitat d’aplicació de la clàusula de venciment anticipat del contracte.
  • La durada dels períodes de retorn dels contractes no s’allargarà, i les quantitats no pagades durant el període de moratòria es repartiran entre la resta de quotes pendents.


Una vegada presentada la sol·licitud de la moratòria amb la documentació requerida, l’entitat creditora ha de fer-la efectiva en un termini màxim de 15 dies.

Per consultes o reclamacions, es pot contactar amb Ofideute: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Consulta les preguntes més freqüents

Normativa

Més info: https://web.gencat.cat/ca/activem/ajuts-per-palliar-la-crisi/ajornament-de-la-hipoteca-prestec-o-credit/