L'Agència Catalana de Turisme certifica Roquetes com destinació de Turisme Familiar

Categoria principal o arrel: Turisme Categoria: Notícies sobre Turisme Publicat el Dimarts, 26 Setembre 2017

 Joan Salvatella regidor de Turisme de Roquetes

El passat 15 de setembre Roquetes va rebre el segell que la certifica com a destinació de Turisme Familiar de Natura i Muntanya en l'àmbit dels Ports. Actualment a Catalunya hi ha 25 destinacions certificades, 19 de les quals són de platja i 6 de natura i muntanya. 

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Roquetes, Joan Salvatella, va recollir de mans del conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, aquesta distinció. Un reconeixement que també han aconseguit els municipis integrants del Parc Natural dels Ports com Horta de Sant Joan, la Sénia, Paüls, Prat de Comte i Tortosa. 

Natura i Muntanya en família és un segell d'especialització que atorga l'Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta d'un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades que conformen la destinació.

Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront del client familiar i han de complir una sèrie de requisits, tant en l'àmbit de destinació com en l'àmbit d'establiments i serveis turístics. 

 

 A més de formar part del Parc Natural dels Ports, Roquetes ha hagut de complir una sèrie de paràmetres per poder aconseguir aquesta certificació. Comptar amb parcs infantils en bon estat, una agenda d'activitats per a l'estiu, servei de primers auxilis, o rampes per facilitar l'accessibilitat en espais públics, són alguns d'ells. Per una altra banda els establiments adherits també han hagut de complir una sèrie de requisits específics. 

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Roquetes, Joan Salvatella, ha ressaltat que "aquest distintiu suposarà un estímul per als comerciants de Roquetes que tindran l'oportunitat de donar servei a aquests turistes i també per a la implantació de noves empreses especialitzades en el sector." 

Salvatella també creu que "s'ha d'apostar pel Parc Natural dels Ports potenciant la pràctica d'activitats esportives, de natura, d'observació o micològiques, amb l'objectiu d'atreure el turisme familiar, ja que aquest és de molta qualitat." També ha afegit: "Això és només el punt de partida del qual pot arribar a ser la ciutat si s'hi dediquen els esforços necessaris per atreure empreses i turisme".

El regidor ha volgut agrair l'esforç que han hagut de fer les empreses del municipi per adequar les seves instal·lacions i així poder rebre la mateixa certificació. De moment s'hi han adherit el Restaurant Amaré, la casa de turisme rural Ca la Llebra, el Kàrting Terres de l'Ebre i l'empresa de turisme actiu i sostenible Gubiana dels Ports. També ha volgut fer una crida perquè en els pròxims anys s'hi adhereixin més empreses, ja que les contraprestacions són bones, com per exemple estar incloses en campanyes de promoció en importants fires de turisme a escala nacional i internacional o publicitat en revistes especialitzades. 

Finalment Joan Salvatella ha volgut recordar que des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roquetes s'està treballant per intentar implantar el segon Centre BTT de la demarcació de Tarragona i el primer a les Terres de l'Ebre. Un projecte que potenciaria encara més el turisme familiar a la ciutat.

Vídeo:  https://youtu.be/rXXi-9qFrBc