Turisme
Gastronomia
Gastronomia
Roquetes gaudeix d'una variada gastronomia, típica d'aquesta part de les Terres de l'Ebre, que es pot degustar als diversos establiments de restauració existents.
Gràcies a la seva situació de cruïlla entre el mar i la muntanya trobem una gastronomia mediterrània popular, rica i saludable. La gastronomia roquetenca es dóna a conèixer a partir de les Jornades gastronòmiques que es realitzen cada any gràcies als restauradors locals a mitjans d’abril.
Com a productes autòctons més identificatius, destaquen l'oli d'oliva i el rovelló del Port.
Dintre la pastisseria artesana el principal exponent gastronòmic de la població són "les punyetes de Roquetes", pasta típica que té com a ingredients bàsics l'oli i l'ametlla.
El resultat final de compaginar tot això amb una visita turística, és sens dubte gratificant.
Punyetes de Roquetes
Serveis turístics
On allotjar-se?
Casa Lo Pasteler
C/ Regadiu de Pelle, 15
43520 Roquetes
Més info:
Antiga casa familiar situada al nucli de Roquetes i restaurada recentment amb totes les comoditats actuals.
Allotjament amb capacitat per a 5 persones que combina un ambient modern i actual sense oblidar la seva antiga essència.
https://linktr.ee/casalopasteler
Tel. 620 26 9598 - 676127929
Casa Llebra I
C/ Mossèn Samuel 9
43529 Roquetes
Casa Llebra II
C/ Ros de Medrano 10
43529 Roquetes
Més info:
Tel. 639 314 320
Gubiana dels Ports
Apartat de correus 69
43520 Roquetes
Tel. (00 34) 977 47 48 87 / (00 34) 637 08 50 52
Fax (00 34) 977 51 1288
www.gubiana.com
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Gubiana dels Ports és una empresa de Serveis per a la Sostenibilitat Ambiental, nascuda a les Terres de l’Ebre a finals del 2001.
L’empresa, especialitzada en educació i comunicació ambiental, esta formada per un equip interdisciplinari. Disposa d’un servei de guies i educadors ambientals que, des de l’ àmbit turístic, divulgatiu, i educatiu, realitzen activitats a la natura per donar a conèixer els valors patrimonials del Parc Natural dels Ports, del riu Ebre i el seu Delta, i dels nuclis urbans i rurals de les Terres de l’Ebre, així com la història de la seva gent.
Activitats:
• Senderisme: (diferents graus de dificultat).
Caro, la Barcina, la Caramella, Arany, la Balanguera, el Parrissal, moles del Regatxol, vall de la Figuera, etc.
• Excursions combinades: 4x4 / sender.
• Visites guiades: Pels pobles de la perifèria del massís.
• Travesses.
• Programa educatiu del parc natural.
• Altres serveis: Elaboració de crèdits de síntesi i campanyes d'educació ambiental.
Activitat de Gubiana dels Ports
Oficina d'Informació del Parc Natural dels Ports
Av. de la Vall de Safan, s/n
Apartat de correus 70
43520 Roquetes
Telf: 977 50 40 12; Fax: 977 58 08 73; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.parcsdecatalunya.net
Horari d’octubre a maig:
dilluns, dimecres i dijous de 8 a 17.30 h.
dimarts de 8 a 18.30 h.
divendres de 8 a 15 h.
Horari de juny a setembre:
de dilluns a divendres de 8.00h a 15.00h
Per als amants de la natura, el terme de Roquetes gaudeix d'indrets incomparables. El port de Roquetes, situat a l'oest de la població i en el massís conegut pel Port, ofereix una varietat de possibilitats, ja sigui per al simple esbarjo o per la pràctica del muntanyisme.
El punt més alt dels Ports està situat a 1.442 m (Mont Caro) dins del terme de Roquetes, des del seu mirador es pot gaudir d’un esplèndid paisatge on es dibuixa la silueta del riu Ebre i els seus canals, un dels quals travessa la ciutat de Roquetes, fins a la desembocadura al Delta de l’Ebre.
Garantia de l'espectacularitat, bellesa i atractiu d'aquestes muntanyes ho demostra el fet que part del massís del port està inclòs en el recorregut internacional "Senders de Gran Recorregut G.R.7". Aquest sender, que passa solament per petits pobles, camins forestals i corriols, va des de la Plaça major de Viena (Austria) fins a Fredes (serralada prelitoral catalana), travessant d'aquesta forma Suïsa, França i Andorra fins arribar a Catalunya.
Una de les millors maneres d'iniciar la vostra estada al Parc és passar pels seus centres i punts d'informació. D'aquesta manera obtindreu la informació més actualitzada i personalitzada per planificar la vostra visita i podreu conèixer les exposicions temàtiques que interpreten el patrimoni natural, arquitectònic, etnològic i paisatgístic dels Ports. Igualment, us podeu informar de les activitats, cursos, tallers, sortides guiades o xerrades que s'organitzen entorn del Parc consultant l'agenda, i d'altres esdeveniments d'interès als webs oficials dels pobles.
Seu del PN dels Ports.
Centre de visitants al Baix Ebre
Horari d'octubre a maig
divendres de 16 a 18 h.
dissabtes de 9 a 13 h. i de 16 a 18 h.
diumenges de 9 a 13 h.
Horari de juny a setembre
divendres de 17 a 19 h.
dissabtes de 9 a 13 h. i de 17 a 19 h.
diumenges de 9 a 13 h.
Els ponts i festius l'horari serà com els dissabtes. Tancat els dies 25 de desembre, 1 i 6 de gener.
Exposició permanent GeoPorts
Interpreta la història geològica dels Ports i el llenguatge amagat en les seves roques i fòssils.
Observatori de l’Ebre
C/ de l’Observatori s/n
43529 Roquetes
Tel. 977500511
www.obsebre.es
Institut fundat el 1904 per la Companyia de Jesús per tal d’estudiar les relacions Sol-Terra. La continuïtat i fidelitat de les observacions durant gairebé cent anys fa que els seus arxius de registres tinguin avui dia un valor incalculable. Com exemple podem ressaltar que els arxius sísmics i els ionosfèrics són els més llargs de l’Estat Espanyol, i els meteorològics s’estenen fins el 1880.
La biblioteca està formada per un fons documental d’uns 55.000 volums que va començar la seva existència fa més d'un segle. S'ha convertit en fonamental per l'estudi de la HISTÒRIA DE LES CIÈNCIES. Inclou també la documentació del llegat fet a l'Observatori per Josep Joaquim LANDERER I CLIMENT (1841-1922) naturalista, astrònom i geòleg.
A ple funcionament avui dia, actualment l’Observatori de l’Ebre és una fundació privada, regida per un patronat. Forma part de la Universitat Ramon Llull com a institut d’investigació i és centre associat del Consell Superior d’Investigacions Científiques.
Actualment consta de diverses seccions com la secció de Geomagnetisme, la Secció d’ Ionosfera, la Secció de Sismologia i la Secció de Meteorologia, Clima i Activitat Solar. Recentment s’inaugurà un nou pavelló resultat de la gran activitat del Centre.
L’Observatori ofereix un programa de Doctorat en Geofísica per la Universitat Ramon Llull i un servei de visites guiades. Sovint, organitza també cursos especialitzats i divulgatius, conferències, exposicions i jornades de portes obertes.
Horari:
De dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h i de 16.00h a 18.30h
Juliol i agost, de 8.00 a 15h.
Activitats:
Visites guiades en cap de setmana:
els últims diumenges de mes (11 a 12.30 h.) Preu: 5 euros per persona (a partir d'11 anys), 3.8 euros (de 4 a 10 anys), gratuït (cada menor de 4 anys que vagi acompanyat d'un adult).
Visites guiades de dilluns a divendres per a grups de més de 10 persones (prèvia reserva)
Observatori de l'Ebre