seu electrònica

Tràmits

AntenaCaro

biblioteca

Acte de presentació de la 1a Ultra Trail Estels del Sud al Massís dels Ports.

Categoria principal o arrel: Esports Categoria: Notícies sobre Esports Publicat el Dimarts, 03 Març 2015

Aquest dilluns 2 de març s'ha presentat a la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre la primera edició de l'Ultra Trail Estels del Sud al Massís dels Ports. El Club Trail Roquetes i l'empresa de promocions esportives Kebo Events organitzen, amb el suport del Govern a les Terres de l'Ebre i la Diputació de Tarragona i la col·laboració d'entitats i institucions públiques del territori, la primera edició de l'Ultra Trail Estels del Sud, que recorrerà el Massís dels Ports els dies 2 i 3 de maig. Fes clic per veure el vídeo.

Aquesta prova que neix amb l'objectiu d'unir en un mateix escenari la pràctica de l'activitat esportiva d'alt nivell i l'amateur, juntament amb la promoció del territori des de la vocació de respecte, conservació i promoció de l'entorn natural. La ruta Estels del Sud és una ruta consolidada que ofereix la possibilitat de fer travessa per etapes pel Massís dels Ports i, a més, dóna nom a la marca creada pels cinc refugis existents i que són punts de referència de la ruta: A Caro el ''Nou Refugi Caro''; a Paüls ''Ca les Barberes''; a Arnes ''Lo Corral d'Arnes''; a Beseit ''La Fàbrica de Solfa'' i a Font Ferrera ''Refugi de Font Ferrera''. 

Aquesta competició, que s'inclou en el calendari de la IV Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, consta d'una prova reina o Ultra Trail, que recorrerà 107 km amb un desnivell positiu de 4.636 metres. La sortida i arribada se situa al Mont Caro a Tortosa i passarà pels municipis de Paüls, Arnes, Beseit i fins al refugi de Font Ferrera a La Sénia.
Al mateix temps, se celebrarà una prova mitjana o ''half'' que recorrerà 67 km entre Mont Caro i Beseit amb un desnivell positiu de 2706 m. I, també per al dissabte 2 de maig s'ha programat una marxa solidària que recorrerà 7'5 km amb un desnivell de 430 metres positius fins al cim del Mont Caro. A més a més, l'organització ha volgut complementar aquesta competició amb tot un seguit d'activitats a la Plaça de l'Esquirol de Caro per animar els participats i acompanyants.
En la presentació han estat presents (d'esquerra a dreta), Jordi Pallarès, director general de Kebo Events; Albert Segura, president del Club Trail Roquetes; Xavier Pallarès, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre; Pere Panisello, vicepresident de la Diputació de Tarragona; Cinta Espuny, representant territorial de l'Esport i Maria Pérez del Nou Refugi Caro.
Per a més informació i inscripcions: http://ultraestelsdelsud.com/inscripcions/
o també a https://www.facebook.com/ultraestelsdelsud