Bases reguladores dels ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader de Catalunya

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Cursos i jornades Publicat el Dimecres, 11 Febrer 2015
Termini de presentació de sol·licituds: 45 dies naturals, comptats a partir de l’endemà de la seva publicació al DOGC
Beneficiaris:
Poden ser beneficiàries, perceptores finals dels ajuts que estableix aquesta Ordre, les persones que compleixin els requisits següents:
a) Que realitzin inversions en l’àmbit territorial Leader.
b) Que realitzin projectes adreçats a alguna de les finalitats establertes en l’apartat 3 d’aquestes bases, que siguin aprovats per la Direcció General de Desenvolupament Rural a proposta dels GAL Leader seleccionats.
c) Que estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i amb la Generalitat de Catalunya.
d) Que es comprometin a mantenir i gestionar directament l’activitat subvencionada durant un període mínim de 5 anys des de la data de certificació de les obres per part del GAL. En cas de la mesura 313 Foment d’activitats turístiques, el compromís és de 8 anys.
e) Que es comprometin a fer publicitat dels organismes finançadors mitjançant una placa que serà facilitada pel GAL. Aquesta placa l’hauran de mantenir, de manera visible, durant un període mínim de 5 anys des de la data de certificació de les obres per part del grup d’acció local. En cas de la mesura 313 Foment d’activitats turístiques, el compromís és de 8 anys.
f) Es comprometin a portar la comptabilitat del negoci subvencionat en funció de la normativa vigent que els sigui aplicable.
g) En el cas de persones jurídiques amb ànim de lucre i d’entitats sense ànim de lucre participades per ens locals, haurà de figurar, en l’objecte social dels seus estatuts, l’objecte pel qual es demana l’ajut.
h) En el cas de cooperatives sense ànim de lucre que s’acullin als ajuts de la mesura 12301, haurà de figurar, en l’objecte social dels seus estatuts, la reinserció laboral de persones discapacitades, així com l’objecte pel qual es demana l’ajut.
i) En el cas de persones jurídiques amb ànim de lucre, que l’empresa compleixi el principi d’independència, d’acord amb la Recomanació (2003) 1422 de 6 de maig de 2003, sobre definició de microempreses, petites i mitjanes empreses i no formi part d’un multigrup, un grup d’empreses i/o empresa associada, d’acord amb el Pla general de comptabilitat de petites i mitjanes empreses.
j) En el cas de societats civils particulars (SCP), caldrà que tinguin elevada a pública l’escriptura de constitució.