El Consell Comarcal del Baix Ebre organitza les jornades “Baix Ebre Avant, el futur dels sectors turístic i agroalimentari”

Categoria principal o arrel: Dinamització econòmica Categoria: Cursos i jornades Publicat el Dilluns, 11 Novembre 2013

Fotografia il·lustrativa de la notíciaL’ens comarcal del Baix Ebre ha presentat la jornada “Baix Ebre Avant, el futur dels sectors turístic i agroalimentari”. Unes jornades que, entre altres coses, analitzaran l’estat actual d’aquests dos sectors emergents, estudiaran l’impacte de la marca Reserva de la Biosfera al nostre territori, i indagaran estratègies per impulsar el turisme i la comercialització de productes agroalimentaris.

Les jornades es celebraran el proper dia 25 de novembre, a partir de les 9 hores, al Viver d’Empreses Baix Ebre Innova. A la seva presentació pública, celebrada a l’ens comarcal, han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el conseller de Turisme, Alfredo Ferré, i el conseller de Comerç i Consum, Jordi Curto.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, aquest acte “té la finalitat de generar valor a nivell de territori, crear sinergies de treball i analitzar les diferents potencialitats dels dos sectors més emergents del territori, el turístic i l’agroalimentari”. Per aquest motiu, Soler ha explicat que “les jornades estan dirigides als professionals que es dediquen en aquests dos àmbits”.

El conseller de Turisme, Alfredo Ferré, ha subratllat que “les jornades han d’esdevenir un impuls per als empresaris de la comarca atès que tindran l’oportunitat d’escoltar i aprendre experiències d’èxit d’empreses properes”. En la mateixa línia, el conseller de Comerç i Consum, Jordi Curto, ha detallat que “aquest acte serà un punt de trobada per als professionals de dos dels sectors que disposen de més de recorregut a la nostra comarca”.

Finalment, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, ha animat als empresaris i professionals a inscriure’s en unes jornades que “esdevindran rellevants per tal de copsar quin serà el futur econòmic de la nostra comarca i el futur del sectors turístic i agroalimentari”.

El programa de les jornades i inscripcions
Les jornades “Baix Ebre Avant, el futur dels sectors turístic i agroalimentari” començarà a les 9h del matí i finalitzarà sobre les 18 hores de la tarda. Aquesta s’iniciarà amb una ponència, per part de l’equip realitzador, que presentarà els resultats dels estudis, efectuats aquest 2013, per potenciar el sectors turístics i agroalimentari. Els estudis s’han forjat a partir d’entrevistes personals a professionals dels dos àmbits.

Les jornades continuaran amb una taula rodona d’experiències d’èxit en la marca Reserva de la Biosfera. En aquest sentit, es comptarà amb la participació de representants de la Sierra de las Nieves, La Palma, Menorca, Montseny i Terres de l’Ebre. Abans de la degustació de productes GUSTUM, hi haurà una conferència per posar en valor el producte local i la gastronomia pronunciada per Ada Parellada (comunicadora gastronòmica i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona) i Xavier Font (docent de la Leeds Metropolitan University).

Després d’aquesta conferència hi haurà una degustació de productes GUSTUM i, més tard, es realitzaran simultàniament dos seminaris específics en aules diferents. Un que analitzarà estratègies per impulsar el turisme actiu i que comptarà amb la participació de representants de Consorci Vies Verdes Girona i projecte PIRINEXUS, Inntravel, Medaqua i Tuna Tour.

I l’altre seminari que estudiarà experiències innovadores en comercialització de productes agroalimentaris i comptarà amb la presència de Frescoop SCCL, la Vall d’en Bas, restaurant Torreó de l’Indià i Hotel Villa Retiro, i Granja Luisiana. La cloenda de l’acte anirà a càrrec del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó.

Les jornades han estat subvencionades un 90% pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”, i cofinançades pel Fons Social Europeu. Les inscripcions estan obertes a partir d’aquest divendres dia 8 de novembre. Aquestes es podran realitzar mitjançant la pàgina web de l’ens comarcal (www.baixebre.cat) o al telèfon 977445308. A causa de l’aforament limitat, per tal d’accedir a la jornada, es requerirà la corresponent confirmació impresa que s’hagi rebut del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Programa de la jornada [PDF - 801 KB.]