XIII Jornades d'etnologia de les Terres de l'Ebre

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Notícies sobre Cultura Publicat el Dijous, 15 Octubre 2015

Portada jornades etnologiaEl dissabte, 24 d'octubre, es celebrarà  a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, la XIII Jornada d'etnologia de les Terres del'Ebre. Es tracta de la Jornada monogràfica anual que els organitzadors dediquen a un dels molts aspectes que giren entorn del Patrimoni Etnològic de les Terres de l’Ebre. En aquesta edició el tema és el Teatre popular, un àmbit que a les Terres de l’Ebre té, encara avui, una gran vitalitat.

Algunes de les seues peces tenen arrels molt antigues: pastorets, passions, processons, balls parlats, balls de diables, vides i miracles dels sants, etc. i altres són de molt recent creació, tot i que s’ajusten bé a la tradició, perquè reconstrueixen les formes de vida populars més tradicionals i perquè tenen també una clara voluntat lúdica i pedagògica.

 
La conferència marc i les cinc comunicacions del programa en conformen una bona mostra. Unes són de caràcter profà i altres religiós, n’hi ha d’autor conegut i altres són anònimes. Entre les activitats complementàries podem destacar la representació d’un obra de teatre popular, escrita el 1898, amb caràcter costumista local.

Dia: 24/10/2015

Horari: 9h 30’ a 18h 45’

Lloc: Biblioteca Municipal de Roquetes Mercè Lleixà

Població: Roquetes

Organitza: Museu de les Terres de l'Ebre, Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Ramon Muntané

Col·labora: Ajuntament de Roquetes

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

Si vols quedar-te a dinar té un cost de 16 €

Formulari d'inscripcions

Descarrega la programació aquí