Curs d'Astronomia a l'Observatori de l'Ebre

Categoria principal o arrel: Cultura Categoria: Notícies sobre Cultura Publicat el Dimarts, 15 abril 2014

observatori

Aquesta primavera l'Observatori de l'Ebre, conjuntament amb Sternàlia, organitza un curs d'astronomia de 15h a l'Observatori de l'Ebre.

Al curs, que serà teòric i pràctic, s'hi ensenyarà com localitzar els estels, com observar el Sol i la Lluna, com construir rellotges de Sol. També, els alumnes aprendran a utilitzar un telescopi. A nivell més teòric, s'hi ensenyarà la història de l'astronomia, física estel·lar i cosmologia.

El curs s'estructura en 6 sessions, que tindran lloc els dijous 24 d'abril, 8, 15, 22 i 29 maig i 5 juny. Les sessions seran de 20h a 22h30.

El curs tindrà dos professors:

  • Enric Trullols, doctor en astrofísica per la Universitat de Barcelona i professor de matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Joan Antoni Català, llicenciat en química i divulgador científic, especialista en astrofotografia.

El curs es farà en català i costà 116€ per persona (IVA inclòs).

Per a més informació poden consultar aquesta pàgina de Sternàlia, escriure un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 93 170 17 97.

L'Observatori de l'Ebre és una fundació destinada a l'estudi i l'observació de fenòmens geofísics. Fou fundat l'any 1904 i es troba al municipi de Roquetes (Baix Ebre). El seu patronat és format per la Universitat Ramón Llull, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas, l'Agencia Estatal de Meteorología, la Companyia de Jesús, l'Ajuntament de Roquetes, l'Ajuntament de Tortosa, l'Instituto Geográfico Nacional, el Servei Meteorològic de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Sternalia, SL fou creada al 2011 per aglutinar un grup d'experts en la producció d’esdeveniments i projectes culturals i científics, és una productora d'activitats que té com a objectiu donar a conèixer espais singulars, creats per la societat civil des de l'època medieval fins a l'actualitat.