Casal de Joves

Categoria principal o arrel: Joventut Categoria: Joventut Publicat el Dimecres, 22 Setembre 2010

El Casal de Joves obre les seves portes

PlacaDintre dels actes de celebració del 14 d'abril, dissabte dia 19 va obrir les portes el Casal de Joventut. El secretari general de Joventut del departament d'Acció Social i ciutadania, Eugeni Villalbí, va ser l'encarregat d'inaugurar-lo, acompanyat de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, i del regidor de Joventut, Sisco Ollé. A més a més, l'acte va comptar amb la presència del director d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre, Adam Tomàs, la coordinadora territorial de Joventut a la demarcació, Montserrat Perelló, el regidor de Joventut de Tortosa, Emili Lehman, la resta de l'equip de govern de l'Ajuntament roquetenc, i polítics de l'oposició i representants de diverses entitats de la població.

Inauguració Aula

El Casal de Joves està ubicat a la primera planta de l'antic ajuntament, un edifici que data del 1881. Aquest equipament cultural, de 300 m2 de planta, acollirà un Punt d'Informació Juvenil (PIJ) del qual se'n farà càrrec una persona que gestionarà i dinamitzarà el Casal a través del Pla Local de Joventut, recentment aprovat. El Casal també disposa d'una sala d'actes, diverses sales més menudes (una de les quals acollirà el futur telecentre), i una sala principal.

La Rehabilitació d'un edifici emblemàtic

En la rehabilitació d'aquest primer pis s'ha treballat a consciència, sempre respectant les antigues instal·lacions fins al punt que l'antic saló de plens ha esdevingut una sala polivalent d'una bellesa singular. En un principi, el projecte hi contemplava la creació d'un bar per al Casal, però en arrencar el paper de les parets es va comprovar que a sota encara hi havia les pintures originals de la sala, la qual cosa va fer que s'optés per destinar-la a altres usos (cursos de dansa o relaxació, o d'altres activitats que requereixin més espai com ara recepcions oficials).

Pati interior Sala de pintures

La resta de la planta està formada pel vestíbul, on estarà instal·lat el Punt d'Informació Juvenil; una sala d'actes i tres sales més menudes, una de les quals acollirà el telecentre; d'altra, cursos de formació i la tercera serà el despatx de la persona encarregada de dinamitzar el Casal de Joves.

 

TelecentreLes obres de rehabilitació han tingut un cost econòmic de gairebé 900.000 euros. Per al seu finançament, tot i que l'Ajuntament de Roquetes n'ha aportat la major part, ha comptat amb la col·laboració dels departaments de Cultura, Joventut i Governació de la Generalitat, a més a més de fons europeus a través del programa Leader Plus. Cal destacar que l'Ajuntament roquetenc ha presentat al PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya) el projecte de rehabilitació de la 2a i la 3a planta d'aquest edifici, així com de la façana, amb un pressupost de 247.247 euros.